De mult voiam sa postez aceasta reteta, insa acum i-a venit randul. O alta varianta de sos picant, numit Adjika, preparat de data aceasta din gogonele verzi. Un sos ce merge ideal langa carne, peste si nu numai. Eu il mananc si pe paine, atat de bun este.
Se face rapid si usor.
Pregatim borcanele si capacele sterilizate.
Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika.
Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala.
Dam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogosarul, adaugam peste pasta de gogonele.
Adaugam sarea, zaharul si uleiul, amestecam si dam drumul la flacara, din momentul fierberii, fierbem sosul 30 minute.
Spre sfarsit adaugam condimentul pe care l-ati ales si otetul; amestecam, mai lasam un minut, apoi repartizam sosul in borcane, infiletam bine cu capace si dam sub patura pana se raceste sosul complet.
Sosul este gata.
Pofta buna!
1
fierbeti sosul la foc mic
2
dozati iuteala sosului dupa plac