O manacare traditionala foarte gustoasa si de nerefuzat!
Intr-o oala incapatoare ( a mea arata "varza" din cauza ca am vopsit oua rosii in ea... :)) si am colorat-o ), dar sa trecem peste :))...deci, punem uleiul, iar cand s-a incins punem afumatura taiata in bucati marisoare. Cand s-a prajit putin adaugam ceapa, taiata marunt si mai amestecam un minut, timp in care aceasta se inmoaie; pe urma punem restul legumelor, taiate cubulete, bulionul si lasam la calit pana cand scade tot lichidul lasat. Adaugam si fasolele spalate de zeama lor si completam cu apa . Condimentam cu sare, piper si dafin si lasam sa fiarba circa o ora sau pana apa a scazut suficient. Daca va place mai lichida puteti sa opriti focul mai devreme, noua ne place mai scazuta si am lasat mai mult. La final presaram patrunjel verde. Servim cu mamaliguta, castraveti murati si cu mare pofta!