Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Dianei, de la Savori Urbane. edlicioase și v-o recomand cu drag!
Tai pieptul de curcan în fâșii aproximativ egale, lungi și înguste.Pui fâșiile de carne într-un bol, adaugi condimentele și le amesteci bine.
Bați ouăle ușor cu furculița și mărunțești fulgii de porumb cu mâna. Poți să-i bagi într-o pungă de plastic și să-i zdrobești ușor cu un sucitorul.
Pui carnea în oul bătut. Scoți fâșiile din ou una câte una, cu ajutorul unei furculițe, le scurgi ușor și le pui în farfuria cu fulgi de porumb.
Pe o tavă presari pesmetul și așezi bucățelele de carne, după ce le tăvălești prin fulgii de porumb. Deasupra presari, de asemenea, niște pesmet și scuturi un pic tava. Deoarece fulgii de porumb sunt destul de mari rămân locuri în care ei nu se lipesc iar acestea se completează cu pesmet.
Fâșiile de piept de curcan le prăjești în baie de ulei, la foc mediu către mare până se rumenesc pe o parte, apoi pe cealaltă parte. Le scoți pe șervețele absorbante.
Le servești fierbinți, imediat după prăjire alături de garnitura preferată (piure, salată, murături, cartofi prăjiți).
Eu le-am servit cu cartofi pregătiți la friteuza cu aer cald.