Mere la borcan pentru placinta

de Bunica in Dulciuri, 1 Oct 2021 | 5812 vizualizari

 

Am primit asa vreo 5 kg. mere si m-am gandit sa le prepar pentru  placinta .
Din ce stiam de la mama,din ce am citit pe bucataras ,am ticluit trei borcane.
Sa va spun ca au iesit foarte bune Soiul de mere a fost si cei care mi le-au dat  ,le-au dat cu drag de au iesit asa bune!

 

INGREDIENTE

  • mere
  • 1 plic zahar vanilat la kilogramul de mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • borcane 0,800 g. sterilizate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan pentru placinta:

Merele se spala si se lasa sa se usuce putin.

Se curata de cotoare,se taie in bucati si se rad sau se dau la robot.

Se amesteca merele cu zaharul vanilat si scortisoara.

Merele rase se scurg de zeama formata si se pun in borcane .

In borcane ,merele de preseaza foarte bine ,sa nu ramana goluri de aer printre mere.

Pune capacele la borcane si cu ele la oala cu apa pentru sterilizare pentru jumatate de ora, dupa ce dau primul clocot.

Lasam borcanele sa se raceasca in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru placinta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise