Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

de Constelatialeu in Ciorbe, 4 Oct 2021 | 2489 vizualizari

 

Chiar daca e octombrie si frigul asta s-a grabit sa vina, gradina inca are roade. Asa ca azi mi-am propus sa dau o tura prin gradina si mi-am pus in cos niste fasole fideluta, pusa mai tarziu si cu instructiuni de genul '' daca vrei sa te faci, te faci, daca nu, nu '' si uite ca a dat rod bogat. Frunze de ceapa verde, crude si numai bune de pus in ciorba, ardei rosu, rosii cherry, morcov, pastarnac, marar si gata cu vorba, hai cu reteta. :)))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g fasole fideluta
  • 4 cepe uscate ( mai micute ca atat au vrut sa creasca)
  • 1 pastranac
  • 2 morcovi
  • 20 frunze de ceapa verde
  • 2 ardei rosii
  • o mana de rosii cherry
  • sare
  • 2 l apa
  • cca 30 ml ulei
  • marar verde
  • Pentru acrit
  • bulion de zarzare ( corcoduse prin alte zone geografice)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei:

Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am scapat-o si am rupt-o in bucati mai mici. Am curatat si taiat marunt ceapa uscata, la fel si frunzele de ceapa verde. Am pus pe foc o oala, am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga apoi am adaugat legumele, mai putin fasolea si rosiile. Am calit legumele cca 15 min, apoi am adaugat cca 2 l apa si putina sare, am lasat sa fiarba cca 15 min. Dupa ce a dat in clocot 15 min am adaugat fasolea, am redus focul la mic si am lasat sa fiarba pana ce fasolea sa fiert. Am potrivit de sare, am adaugat rosiile si bulionul de zarzare , am lasat sa fiarba tot la foc mic inca 20 min. Am stins focul si am adaugat mararul tocat. Cam asta e ciorba de Octombrie cu bunataile toamnei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean