Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!) de cca. 1000 înghețat, după dezghețare rămâne cca. 500 g :D Mno, asta e,! Aaa, și după coacere a mai scăzut și umplut tava cu zeamă 😉 și a rămas cca. 350 g de pește :D 😉 Dar până la urmă mi-am făcut pofta de pește cu legume en papillote! 😉P.S. mai multe legume decât pește :D :)))
Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
În același timp se gătesc și legumele, de asemenea, într-o tavă temorezistentă tapetată cu o folie de pergament, spălate și feliate (vânăta, dovlecelul și ardeiul) combinate cu legumele congelate, asezonate cu sare, piper și ulei de măsline, cca. 20 de minute la 200 grade, acoperite.
Fileul de pește se servește alături de legumele coapte, asezonat cu lămâie sau după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!