Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gogoșari întregi murați
Postat de: CulinaryRainbow in MuraturiAm pus la fiert apa și oțetul într-o oală. Când a început să dea în clocot am redus focul, am adăugat condimentele, sarea, mierea și zahărul. Am...Citeste continuarea
Salata de icre
Postat de: AdrianUdrea in SalateSe pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se amesteca bine pana cand se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa sa se raceasca. Se mixeaza...Citeste continuarea
Tocanita la cuptor
Postat de: licurici_lra in PorcAm spalat carnea de porc, am lasat-o putin la scurs. Am pus-o intr-un vas termorezistent, apoi am dat-o cu condimente pe ambele parti, am pus 3 cani de apa si am bagat-o in cuptor...Citeste continuarea
Checuri-aperitiv cu fasole, ardei...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnatii se frig intregi la tigaie. Intr-un castron se pun intai ingredientele lichide: ouale, uleiul si laptele si se amesteca. Se adauga fasolea...Citeste continuarea
Prajitura Twix
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe incinge cuptorul la 180 grade. Untul moale se mixeaza bine cu 80 g zahar pana se face spuma. Se adauga esenta de vanilie dupa gust dupa care se adauga faina si praful de sare. Se...Citeste continuarea
Mamaliga in straturi cu cascaval si...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca pune malaiul, putin cate putin si amesteca incontinuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Lasa mamaliga sa fiarba putin, apoi...Citeste continuarea
Sos pentru pizza sau friptura
Postat de: violeta30 in Pt. carneSe caleste ceapa in ulei, adaugam ardeiul proaspat (ar fi mai bun daca e copt), iar dupa ce s-a inmuiat bine si gogosarul murat tocat marunt. Lasam sa fiarba bine, cam 20 minute, si adaugam sosul...Citeste continuarea
Friganele sarate
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSpargem oul si il batem ca pentru omleta. adaugam delikatul si inmuiem feliile de paine in omleta pe ambele parti. Prajim in ulei incins. Putem adauga o felie de sunca pe una din felii, iar pe...Citeste continuarea
Compot de mere si prune
Postat de: violeta30 in Sirop / CompotSpalam fructele si le taiem, merele feliute si prunele in jumatati. Pregatim sticlele (care au fost spalate inainte). De preferat ar fi ca prunele sa fie primele (dau o culoare frumoasa...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole verde
Postat de: violeta30 in ZacuscaSpalam legumele. Ardeii si vinetele le coacem inainte. Ceapa o calim in ulei si apa (eu nu pun foarte mult ulei ca nu imi place sa "inoate" legumele in el), apoi punem ardeiul tocat...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: Moni_alex in ZacuscaSe coc vinetele, ardeii capia si gogosarii, se curata si se lasa la scurs. Ceapa am taiat-o la robot si se caleste pana se inmoaie iar morcovii se dau pe razatoarea mica si se fierb separat cu...Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: marcelalidia22 in DulciuriSe taie bucatele piscoturile si se pun pe fundul paharului. Se prepara crema pentru prajituri si se amesteca cu persicile taiate cubulete mici. Apoi si pune peste piscoturile in pahare si se...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: marcelalidia22 in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel Se face pasta de biscuiti din biscuitii triturati , 100 g zahar , cacao , esenta de rom si untul si se intinde stratul de...Citeste continuarea
Placinte cu sunca si cascaval
Postat de: gabrielasfechis in Aperitive / GarnituriPunem cubul de drojdie impreuna zaharul si putina apa calduta intr-un bol la dospit. Pregatim un lighean mai mare in care adaugam drojdia dizolvata impreuna cu 4-5 linguri de faina, in functie...Citeste continuarea
Chec cu menta si ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se toarnă iaurtul într-un castron. Se amesteca cu zaharul, gălbenușurile de ou, zaharul vanilat și cu uleiul. Amestecam praful de...Citeste continuarea
Prajitura cu pere scufundate
Postat de: gabrielasfechis in PrajituriTopiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit. Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet. Separati albusurile de...Citeste continuarea
Parmentier de rata
Postat de: ctlina in RataPulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe). Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine. Indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os...Citeste continuarea
Sandvici cu ou si gogosi aromate...
Postat de: CameliaComan in SandvisuriPrima data am pregatit gogoselele.Intr-un bol am dizolvat drojdia cu 1 lingura de lapte si 1 lingurita de zahar.Intr-un castron amestecam separat faina cu restul de...Citeste continuarea
Pasta de ardei iute cu ardei kapia...
Postat de: Ela68 in Conserve1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale ! 2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si smantana...
Postat de: Alepaty in PrajituriIncepem prin pregatirea clatitelor : Se amesteca faina cu praful de sare,2 oua.Adaugam treptat laptele pana il omogenizam pe tot. Adaugam apa minerala tot treptat,apoi uleiul.Lasam sa se...Citeste continuarea
SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ,...
Postat de: panacris in ConserveArdeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon
Postat de: mitinita in CiorbeCeapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se taie in cuburi. Se caleste cu ulei si putina apa ceapa. Se adauga legumele uscate. Se adauga supa, apoi cartofii. Mai fierbem 10...Citeste continuarea
Supa de gaina cu galuste de gris
Postat de: Alepaty in SupeSe spala bine spatele si pulpa gainii. Se pune apa rece in oala la fiert cu un praf de sare. Se pun bucatile de carne si se lasa pana fac spuma.Se i-a jos cu o lingura gaurita. Se pun...Citeste continuarea
PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI...
Postat de: panacris in PuiPrima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei...Citeste continuarea
Sandvis dulce pentru pauza de...
Postat de: simona72 in SandvisuriTaiem chifla in doua pe lungime. Stropim feliile pe partea taiata cu cativa stropi de ulei de masline. Punem feliile, cu fata in jos, intr-o tigaie gril bine incinsa. Lasam feliile 1-2 minute pana...Citeste continuarea
Sandwich cu sos de prune și somon...
Postat de: CulinaryRainbow in SandvisuriAm început cu sosul de prune care se prepară extrem de simplu. Am așezat rondelele de ceapă într-o crăticioară împreună cu puțin ulei de măsline. Am adăugat...Citeste continuarea
Sarmale din carne de vitel cu...
Postat de: simona72 in Slow CookerFoile de varza, dulce, eu le-am avut gata pregatite. Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne....Citeste continuarea
Paine mic-dejun
Postat de: ianculubita in Mancare copiiFeliile de franzela unse cu unt se pun in forma de tarta unsa si ea una langa alta,deasupra pe o felie de paine se pun felii de salam,rondele de rosii,pe felia de alaturi se pun felii de...Citeste continuarea
Sandvis "vesel" pentru copii
Postat de: simona72 in SandvisuriChifla se taie in doua pe lungime. O felie se unge cu putin unt, iar cealalta cu crema de branza natur de la Delaco. Felia de cascaval se taie pe margini in forma de zimti, se unge cu putina crema...Citeste continuarea
Mini tarte cu mere si scortisoara
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele. Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina. Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam cu oul, cele 3 linguri...Citeste continuarea
Aperitivul minerului
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCeafa,coastele carnatii de porc la prajim la gratar s-au in tigaie condimentam dupa gust si la asezam pe un platou din lemn alaturi de muraturi,ceapa ,masline,cascaval si ce va mai place. Citeste continuarea
Prajitura in straturi cu blat Oreo
Postat de: petrina_mihalache in PrajituriMai intai pregatim budinca pt a avea timp sa se racasca. O pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj, doar ca e obicei la 2 plicuri avem nevoie de 1l de lapte, dar noi vom pune doar 700 ml. Dupa...Citeste continuarea
Frigarui cu mozzarella si mini wurstel
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriRosiile le spalam si le taiem in patru parti . Daca vom folosi rosii tip cherry e de ajuns sa le taiati in doua . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare , punandu-le pe un servet...Citeste continuarea
Sandvis cu sardine
Postat de: simona72 in SandvisuriChifla se taie in doua pe lungime. Se stropesc cele doua felii cu putin ulei de dovleac. Felia de chifla cu seminte se lasa deoparte, iar pe partea ramasa din chifla se aseaza o felie de cascaval...Citeste continuarea
Paste cu legume,pancetta si sos de...
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sarea si pastele.Le fierbem pentru 8 minute,sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet ....Citeste continuarea
Sarmale in foi de vita de vie -cu...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneIncepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriConopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu branza
Postat de: ianculubita in DulciuriSe freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...Citeste continuarea
Chiftelute de somon afumat in sos...
Postat de: RuxyRux in SomonPreparam intai chiftelutele: Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri),...Citeste continuarea
Cozonac briosa cu crema de vanilie
Postat de: momo121 in DulciuriAluatul: Intr-un bol mai mare punem laptele caldut, zaharul, vanilia, plicul de drojdie uscata si lasam cateva minute pana se dizolva drojdia. Separat, batem ouale cu praful de sare si le punem in...Citeste continuarea
Sandwich-ul pofticiosului
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriAm pregătit prima oară sosul de ciuperci. Este foarte ușor de realizat și e nevoie doar de trei ingrediente: unt, ciuperci și smântână dulce. Am ras două ciuperci...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: Meea in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Sa inceapa distractia! Mixam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit.Adaugam branza si continuam mixatul,apoi adaugam praful de copt stins (in zeama de lamaie...Citeste continuarea
Gem de prune cu nuci
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemPrunele se spală, se scot sâmburii și se lasă peste noapte cu zaharul. A doua zi se fierb la foc mic pana se leagă siropul. Spre sfârșit se adaugă sâmburii de...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: AlexTeacher in CiorbePunem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam. Lasam la frigider cca 2-3 ore si o spalam apoi in 3-4 ape reci. Curatam legumele. Intr-o...Citeste continuarea
Gogoșele din cartofi si smântână
Postat de: iri_love in Mancare copiiCartofii curățați de coaja, se fierb în apă cu un pic de sare. După fierbere se scurg de apă, se zdrobesc și se lasă la răcit. Separat se bat ouăle, peste...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca,ness si gem de caise
Postat de: Constelatialeu in DulciuriDaca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare. Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare....Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: caroline in TorturiPrepararea celor 3 blaturi : Punem in robot alunele si nuca si le macinam fin. Mai intai punem intr-un bol albusurile de ou si le mixam cu un varf de sare la viteza...Citeste continuarea
Supa de curcan cu fasole verde si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm curatat , spalat si rupt marunt fasolea verde [ imi place in bucati de 2-3 cm ] Se pune fasolea la fiert in foarte putina apa cu sare . Pieptul de curcan se taie cubulete ....Citeste continuarea
Paste cu ricotta si carnati
Postat de: caroline in PasteIntr-o oala incapatoare punem apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si pastele . Lasam sa fiarba circa 10 minute , sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de...Citeste continuarea
Spaghete rapide
Postat de: daniastefania in SpaghetePunem pe foc un vas cu apa. Adaugam sare, 1 lingura de unt si o ceapa intreaga curatata. Lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam spaghetele si le fierbem al dente. Apoi le punem la scurs si...Citeste continuarea