Chec cu zahar ars

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 5061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100g zahar pentru ars
  • 200g zahar
  • 250ml lapte sau smantana
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • drojdie de bere cat o boaba de mazare
  • 1 plic de zahar vanilat- facultativ-
  • nuca, stafide sau alune
  • faina cat cuprinde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zahar ars:

  1. Punem 100g zahar intr-o cratita si il ardem.
  2. Exista doua variante si anume, aduagam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic reteta si gustul, sau lasam 15-20 de minute sa se raceasca putin zaharul ars si turnam laptele caldut.
  3. Eu, depinde cat de mult ma grabesc, uneori folosesc prima varianta, alteori astept pana a doua zi sa se topeasca caramelul.
  4. Dupa ce s-a topit caramelul si s-a racit  trecem la urmatoarele operatiuni.
  5. Intr-un vas amestecam usor cu telul cele 3 oua cu 200g zahar, dupa care turnam putin cate putin carmelul si amestecam.
  6. Adaugam cele 3-4 linguri de ulei, eu pun 4 dar daca vi se par multe puteti lasa doar 3.
  7. Adaugam si drojdia si amestecam foarte bine sa se incorporeze.
  8. Urmeaza bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet.
  9. Si la final faina, in jur de 1.5-2 cani.
  10.  De preferat sa cerneti faina intr-un castron si sa puneti cu o lingura, una catre una pentru a fi sigur ca nu o sa fie nici prea moale, nici prea tare.
  11. Trebuie sa aiba consistenta obisnuita a unui aluat de chec.
  12. Se incinge cuptorul.
  13. Se ung doua  tavi de chec cu ulei si se presara faina.
  14. Se rastoarna compozitia in tavi in mod egal si se presara nuci/alune, stafide sau ce doriti si daca doriti.
  15. Se coace la 180 grade timp de 30 de minute.
  16. Se face testul cu scobitoarea si daca s-a copt se scoate din cuptor, se culca tava pe-o parte si se inveleste cu un prosop curat.
  17. Dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu ceai de fructe sau cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Budinca de menta cu cirese