Gem de macese

de ianculubita in Dulceata / Gem, 15 Oct 2015 | 4610 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac asa ceva si m-am grabit sa va recomand si voua,mai ales daca aveti copii;este atat de bun,atat de sanatos si cu o textura foarte fina,asemeni cu Nutella!
Persoanele mature,pot lua in fiecare dimineata pe stomacul gol cate o lingurita cu un pahar cu apa,iar la copii li se poate pregati un mic dejun cu o canita cu lapte si o felie de paine cu unt sau margarina si gem.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de macese
  • 1kg zahar
  • 1lamaie
  • arome preferate(eu am pus anason stelat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Macesele spalate se pun la fiert in oala cu apa cat sa le cuprinda si putin peste;(1cana);dupa ce au fiert bine si ele sunt moi,se lasa sa se raceasca,apoi se pun in robot cu tot cu apa de la fiert iar pasta rezultata se amesteca bine cu 2-3cani cu apa,daca e nevoie se mai poate adauga,pentru ca toata aceasta compozitie,trebuie trecuta prin sita si daca e groasa nu e bine.

Piureul rezultat de la trecerea prin sita,se pune intr-un vas cu fundul dublu,se adauga 1l de apa,zaharul,aromele si se lasa la fiert,adunand spuma care se formeaza mereu;gemul este gata,cand nu curge in fir,ci cade mai greu din lingura;acum e momentul cand se stoarce lamaia,se scoate anasonul,se amesteca bine si se pune fierbinte in borcane curate;pentru siguranta,se sterilizeaza in cuptor sau in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese