Gogosari in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 15 Oct 2015 | 11016 vizualizari

 

Sper sa va placa acesti gogosari, mai ales pentru ca ce v-am prezentat in castron in poza sunt gogosari in perfecta stare pusi de anul trecut si care au stat toata vara pe balcon in caldura. Eu o sa fac o salata minunata din ei.
De obicei nu ii mai fierbeam in baie de abur pentru ca tineau foarte bine si asa, dar intr-un an, probabil din cauza "calitatii" gogosarilor, au fiert, asa ca pentru siguranta mea am inceput sa ii sterilizez.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosar;
  • 125 g sare grunjoasa;
  • 500 g zahar;
  • 5 foi de dafin;
  • o lingurita de piper negru boabe;
  • o lingura de boabe de mustar;
  • 500 ml otet de Topoloveni.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un vas mare. Se acopera cu un ziar si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie, amestecandu-i de cateva ori din cand in cand.

A doua zi, gogosarii se scurg de zeama si se aseaza in borcane de 800 g, apasand bine pe ei. 

In zeama ramasa se adauga otetul, se amesteca si se toarna in borcane peste gogosar. Se pun capacele la borcane, apoi acestea se aseaza intr-o cratita in care a fost pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul gurii borcanelor si se pun la foc, tinandu-le circa 30-40 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva sau se pot inveli in paturi (se tin 1-2 zile), dupa care se pot depozita.

Gogosarii se pot servi dupa doua saptamani.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]