Cheesecake cu visine

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 3359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
    • 300 g biscuiti
    • 150 g unt
    Compozitia de branza:
    • 500g branza dulce de vaca
    • 250 g zahar
    • 3 linguri cu varf de faina
    • 2 lingurite coaja de lamaie ras
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 5 oua
    • 2 galbenusuri.
    Glazura:
    • 250g fructe congelate
    • 2-3 linguri zahar
    • 1 plic gelatina pentru ornat
    • 50 ml apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine:

  1. Strivim biscuitii cu sucitorul.Eu am folosit biscuiti digestivi.
  2.  Topim untul in  cuptorul cu microunde si il turnam peste biscuitii maruntiti.
  3. Adaugam si o lingura de zahar.
  4. Amestecam foarte bine compozitia blatului de cheesecake si tapetam vasul in care o vom coace(presam cu degetele blatul de biscuiti) . 
  5. Am folosit o forma de tort patrata cu margine detasabila, pe fundul careia am pus hartie de copt si i-am uns cu unt partea laterala.
  6. Punem  branza intr-un vas si adaugam  zaharul, faina, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa .
  7.  Amestecam foarte bine, apoi adaugam pe rand, ouale intregi si  galbenusurile.
  8. Incingem cuptorul la 150 grade cu 5-10 minute inainte de a baga prajitura in cuptor. 
  9. Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti si introducem vasul la cuptor. 
  10. Coacem cheesecake-ul la temperatura constanta de 150 grade timp de 50-60 de minute la foc mic.
  11. Trebuie sa asteptam ca cheesecake-ul nostru sa se raceasca complet inainte de a-l taia. 
  12. Toppingul il facem din 250g fructe congelate, 2-3 linguri de zahar, un plic de gelatina pentru glazurat prajituri si 50 ml apa.
  13.  Amestecam toate ingredientele fara gelatina intr-un vas pe care il punem la foc. 
  14. Dupa ce incepe sa fiarba, adaugam gelatina si mai  fierbem 3-4 patru minute la foc mediu, amestecand tot timpul.
  15. Il lasam sa se raceasca 1 minut si il punem peste cheesecake, pregatim glazura dupa ce s-a racit prajitura.
  16. Lasam prajitura la frigider cel putin 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu visine