Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de broccoli cu porumb
Postat de: Anett in SalateLegatura broccoli se spala bine, apoi se desface in bucatele mici. Intr-un vas mare punem bucatele de broccoli la fiert in apa sarata. Adaugam si cubul de gaina. Intr-e timp maruntim ceapa,...Citeste continuarea
Pizza de casa quatro stagioni
Postat de: Alepaty in PizzaSe pregateste aluatul de pizza si se lasa la crescut minim 30 de minute. Intre timp cat creste aluatul, feliem salamul,sunca,ardeiul,mozzarela. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Tava...Citeste continuarea
Prajitura Fanta - Reteta delicioasa...
Postat de: gicuta69 in PrajituriIata cum se prepara Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor Blat : Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute...Citeste continuarea
Salata cu fructe tropicale
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCuratam portocalele de coaja, le desfacem in felii si le taiem. Marul si para le curatam, scoatem cotoarele si le taiem cuburi. Kiwi le decojim, le taiem bucatele. Mango il taiem pe...Citeste continuarea
Fructe de mare cu mazare verde si...
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareSe pune la sotat ceapa si usturoiul in ulei . Cand acestea devin sticloase se aduga mazarea si morcovii . Se lasa pe foc impreuna 5 minute amestecandu-se ....Citeste continuarea
Conopida cu sos alb
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeAm fiert conopida in apa cu sare, 15min, apoi am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am taiat gogosarul feliute si l-am adaugat peste conopida, apoi am pus si porumbul si am presarat cu...Citeste continuarea
Chec
Postat de: Lina24 in PrajituriAlbusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare .Apoi se adauga zaharul si mirosurile. Tot aici punem si laptele . Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si apoi se...Citeste continuarea
Paste cu ciuperci in sos de iaurt...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Intre timp, ciupercile se spala, se curata si se...Citeste continuarea
Paine pufoasa de casa
Postat de: reisnaor_2006 in PiineIntr-un castron punem toate ingredientele si cu ajutorul unei linguri de lemn le omogenizam.Compozitia o punem intr-o forma mai mica de...Citeste continuarea
Hummus picant cu miere
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postCu ajutorul unui robot de bucatarie se transforma toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Se mai adauga din apa in care a fost conservat nautul, daca pasta este prea groasa. Se...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuca
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu nuca. Galbenusurile le frecam cu praful de copt....Citeste continuarea
Chiftele cu verdeata si cascaval
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm tocat patrunjelul si mararul, iar cascavalul l-am taiat in patratele. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor si am format chiftelele. Am bagat un patratel de cascaval...Citeste continuarea
Omleta in forma de vaffe
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm batut ouale cu condimentele. Am adaugat putina branza si am zdrobit-o cu furculita, apoi mozzarella data pe razatoare. Am amestecat bine, apoi am adaugat gogosarul taiat...Citeste continuarea
Mic dejun traditional de sezon
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam bine si ii punem la copt necuratati de coaja. Ii testam cu furculita, cand sunt facuti intra furculita usor. Restul ingredientelor se aranjeaza frumos pe...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: Constelatialeu in LasagnaTaiem ceapa marunt si o punem in tuciulet cu ulei sa se caleasca, amestecam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o punem peste ceapa si o lasam cca 10 min, amestecand, adaugam pulpa de rosii si...Citeste continuarea
Placinta ruseasca cu branza
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...Citeste continuarea
Pastrama din piept de pui
Postat de: ctlina in Mezel de casaCarnea se va macera in 2 pasi : Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea...Citeste continuarea
Telina cu cimbru
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga frunzulitele de cimbru. Se lasa pana incep sa elibereze aroma, cateva secunde. Se adauga cuburile de telina, ceva mai multa sare,...Citeste continuarea
Tequila festiva
Postat de: Satisfyyourcravings in CocktailSe umplu paharele de shot, puse anterior in congelator, cu seminte de rodie, apoi se toana Tequila rece pana se umplu paharele. Se servesc imediat. Citeste continuarea
Omleta cu somon afumat, sparanghel...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonIntr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline si se calesc usturoiul si ghimbirul pana devin aurii. Se adauga sparanghelul, sosul de peste, se acopera si se lasa la gatit 2 minute. ...Citeste continuarea
Placinte cu branza si marar
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDin aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou! Cernem faina intr-un...Citeste continuarea
Catifea rosie cu capsuni
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat : ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se...Citeste continuarea
Clatite cu iaurt
Postat de: amalia01 in DulciuriAmesteci faina cu zaharul si sarea si adaugi treptat apa minerala, amestecand cu telul. Adaugi iaurtul cu fructe si continui sa omogenizezi. Trebuie sa obtii o compozitie ca o smantana . Daca...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare ardeiate de cocos
Postat de: mihaelar63 in CiorbeAmestecati toate ingredientele pentru perisoare si puneti vasul la rece in frigider . Legumele se spala si se toaca cubulete . Caliti /sotati usor legumele in ulei ....Citeste continuarea
Fasole fideluta cu piept de porc...
Postat de: Constelatialeu in PorcTaiem marunt ceapa si o punem intr-un vas de yena, adaugam legumele deshidratate, fasolea fideluta, amestecam si apoi turnam bulionul. Deasupra punem bucatile de piept de porc afumat, asezam peste...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui il tai marunt. Ceapa verde o tai rondele. Freci galbenusurile cu sarea si crema de branza. Adaugi pieptul de pui, ceapa verde , taratele si pasta de ardei si amesteci pana la...Citeste continuarea
Ciorba mixta cu carne de porc si os...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCarnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...Citeste continuarea
Banoffee pie gata in 30 de minute...
Postat de: Satisfyyourcravings in PrajituriCu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie. Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine, se sterg si se pun in apa la fiert cat sa acopere ouale. Nu am adaugat nimic in apa. Se fierb cca 7-10 minute. Se racesc. Se taie jumatati. Galbenusurile se pun intr-un bol,...Citeste continuarea
Waffa la tigaia grill cu sos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe amesteca ouale si laptele intr-un bol, cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina si sare. Se adauga apoi, treptat untul topit si racit si se amesteca pana se obtine o compozitie matasoasa....Citeste continuarea
Banh mi cu carne de curcan (sandvis...
Postat de: Satisfyyourcravings in CurcanSe reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute. Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic,...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron cernem faina, in centru faramitam drojdia, adaugam o lingura de zahar si un pic de lapte caldut, amestecam putin si lasam sa creasca cca 10 min. In restul de lapte, punem zaharul,...Citeste continuarea
Taitei cu fasii de friptura de vita...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe zdrobesc ghimbirul, ustroiul, necuratat de coaja si 1 chili cu un obiect greu, de exemplu o tigaie. Se soteaza in putin ulei de masine la foc mic, timp de 15 minute, pana devin aurii. Se ia...Citeste continuarea
Omleta dietetica cu branza si busuioc
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe bate oul impreuna cu albusul de ou si apa intr-un vas. Se topeste untul intr-o tigaie, se rastoana ouale batute, se inclina tigaia in toate directiile pana cand toata baza tigaii este...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu sunca si...
Postat de: mihaelar63 in SalateCiupercile se limpezesc cu apa rece si se scurg . Sunca se taie cuburi . Intr-un vas se pune si se amesteca : smantana ,fulgii de chilli , uleiul , usturoiul ,nucsoara ,...Citeste continuarea
Cheesecake simplu cu topping de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPrima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim....Citeste continuarea
Peste englezesc
Postat de: ianculubita in SomonFileurile portionate,condimentate,se trec prin faina,unt topit apoi prin pesmet,se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 30min Pentru sos se freaca galbenusurile cu 2linguri apa,se...Citeste continuarea
Combinatii cu sunca si ciuperci
Postat de: gabrielasfechis in Mancaruri de legumeSe taie marunt ceapa si se pune intr-o oala la calit in putin ulei. Muschiul file se taie cubulete si se pune peste ceapa. Adaugam mixul de legume si le lasam putin in ulei sa se...Citeste continuarea
Clatite cu bombonele de ciocolata a...
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriIncalzim putin laptele. Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate...Citeste continuarea
Stiuca cu struguri
Postat de: mihaelar63 in PestePestele dupa curatare se sareaza si poate sa stea asa la rece cateva ore. Este chiar indicat , el isi va trage doar atata sare cat are nevoie . Inainte de preparare stiuca se...Citeste continuarea
Platou cu aperitive
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPreparati feliile cu piept de curcan . Preparati chiftelutele . Feliati salamul , sunca si telemeaua . Spalati legumele . Feliati ardeii . Aranjati tote...Citeste continuarea
Saratele cu cascaval
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriPunem laptele la incalzit sa fie domol. Dizolvam drojdia. Radem branza telemea pe razatoarea mica. Intr-un castron punem faina...drojdia dizolvata...telemeaua rasa...un...Citeste continuarea
Supa cu zucchini si cartofi
Postat de: mihaelar63 in SupeSe curata si se spala legumele . Se toaca legumele cubulete mici , Cartofi se taie putin mai mari . Se calesc pentru inceput morcovii usturoiul si prazul . Se toarna...Citeste continuarea
Coronita cu carnaciori
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntindem foaia de aluat de foietaj. Taiem fasii pentru a înfasura cârnciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati...Citeste continuarea
Bradut cu somon afumat
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntindem foaia de aluat de foietaj. Decupam bradutul si-l punem pe o foaie de copt . Taiem ramurile, punem bucatele de somon deasupra . Le răsucim ușor. Se incalzeste cuptorul...Citeste continuarea
Tort rocher ferrero
Postat de: rodicaspring in TorturiAvem nevoie de o forma rotunda, conica , rotunda, deoarece acest tort se face prin rasturnare.Dupa ce s-au batut oualele , albus separat cu 15 lg.zahar, se amesteca si celelalte...Citeste continuarea
Pulpa de pui in vas de lut
Postat de: sebirizescu in PuiPulpa de pui se condimenteaza pe ambele parti,se cresteaza pana la os si se stropeste cu ulei de masline. Daca aveti timp puteti sa o lasati sa se marineze cateva ore la frigider. In vasul...Citeste continuarea
Cartofi copti cu carne
Postat de: Jymy in Mancaruri cu carneCarnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne,...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos si crema de vanilie
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se...Citeste continuarea
Salată de icre cu porumb
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriAm fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am...Citeste continuarea