A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de broccoli cu porumb

Postat de: Anett in Salate

Legatura broccoli se spala bine, apoi se desface in bucatele mici. Intr-un vas mare punem bucatele de broccoli la fiert in apa sarata. Adaugam si cubul de gaina. Intr-e timp maruntim ceapa,...Citeste continuarea

Pizza de casa quatro stagioni

Postat de: Alepaty in Pizza

Se pregateste aluatul de pizza si se lasa la crescut minim 30 de minute. Intre timp cat creste aluatul, feliem salamul,sunca,ardeiul,mozzarela. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Tava...Citeste continuarea

Prajitura Fanta - Reteta delicioasa...

Postat de: gicuta69 in Prajituri

Iata cum se prepara  Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor Blat :  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute...Citeste continuarea

Salata cu fructe tropicale

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Curatam portocalele de coaja, le desfacem in felii si le taiem. Marul si para le curatam, scoatem cotoarele si le taiem cuburi. Kiwi le decojim, le taiem bucatele. Mango il taiem pe...Citeste continuarea

Fructe de mare cu mazare verde si...

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Se pune la sotat ceapa si usturoiul in ulei . Cand acestea devin sticloase se aduga mazarea si morcovii . Se lasa pe foc impreuna  5 minute  amestecandu-se ....Citeste continuarea

Conopida cu sos alb

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Am fiert conopida in apa cu sare, 15min, apoi am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am taiat gogosarul feliute si l-am adaugat peste conopida, apoi am pus si porumbul si am presarat cu...Citeste continuarea

Chec

Postat de: Lina24 in Prajituri

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare .Apoi se adauga zaharul si mirosurile. Tot aici punem si laptele . Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si apoi se...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci in sos de iaurt...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Intre timp, ciupercile se spala, se curata si se...Citeste continuarea

Paine pufoasa de casa

Postat de: reisnaor_2006 in Piine

         Intr-un castron punem toate ingredientele si cu ajutorul unei linguri de lemn le omogenizam.Compozitia o punem intr-o forma mai mica de...Citeste continuarea

Hummus picant cu miere

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se transforma toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Se mai adauga din apa in care a fost conservat nautul, daca pasta este prea groasa. Se...Citeste continuarea

Chec pufos cu nuca

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu nuca. Galbenusurile le frecam cu praful de copt....Citeste continuarea

Chiftele cu verdeata si cascaval

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am tocat patrunjelul si mararul, iar cascavalul l-am taiat in patratele. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor si am format chiftelele. Am bagat un patratel de cascaval...Citeste continuarea

Omleta in forma de vaffe

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am batut ouale cu condimentele. Am adaugat putina branza si am zdrobit-o cu furculita, apoi mozzarella data pe razatoare. Am amestecat bine, apoi am adaugat gogosarul taiat...Citeste continuarea

Mic dejun traditional de sezon

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam bine si ii punem la copt necuratati de coaja. Ii testam cu furculita, cand sunt facuti intra furculita usor. Restul ingredientelor se aranjeaza frumos pe...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: Constelatialeu in Lasagna

Taiem ceapa marunt si o punem in tuciulet cu ulei sa se caleasca, amestecam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o punem peste ceapa si o lasam cca 10 min, amestecand, adaugam pulpa de rosii si...Citeste continuarea

Placinta ruseasca cu branza

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...Citeste continuarea

Pastrama din piept de pui

Postat de: ctlina in Mezel de casa

Carnea se va macera in 2 pasi : Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea...Citeste continuarea

Telina cu cimbru

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga frunzulitele de cimbru. Se lasa pana incep sa elibereze aroma, cateva secunde. Se adauga cuburile de telina, ceva mai multa sare,...Citeste continuarea

Tequila festiva

Postat de: Satisfyyourcravings in Cocktail

Se umplu paharele de shot, puse anterior in congelator, cu seminte de rodie, apoi se toana Tequila rece pana se umplu paharele. Se servesc imediat. Citeste continuarea

Omleta cu somon afumat, sparanghel...

Postat de: Satisfyyourcravings in Somon

Intr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline si se calesc usturoiul si ghimbirul pana devin aurii. Se adauga sparanghelul, sosul de peste, se acopera si se lasa la gatit 2 minute. ...Citeste continuarea

Placinte cu branza si marar

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Din aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou! Cernem faina intr-un...Citeste continuarea

Catifea rosie cu capsuni

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat : ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se...Citeste continuarea

Clatite cu iaurt

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Amesteci faina cu zaharul si sarea si adaugi treptat apa minerala, amestecand cu telul. Adaugi iaurtul cu fructe si continui sa omogenizezi. Trebuie sa obtii o compozitie ca o smantana . Daca...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare ardeiate de cocos

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Amestecati toate ingredientele pentru perisoare si puneti vasul la rece in frigider . Legumele se spala si se toaca cubulete .  Caliti /sotati usor legumele in ulei ....Citeste continuarea

Fasole fideluta cu piept de porc...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Taiem marunt ceapa si o punem intr-un vas de yena, adaugam legumele deshidratate, fasolea fideluta, amestecam si apoi turnam bulionul. Deasupra punem bucatile de piept de porc afumat, asezam peste...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui il tai marunt. Ceapa verde o tai rondele.   Freci galbenusurile cu sarea si crema de branza. Adaugi pieptul de pui, ceapa verde , taratele si pasta de ardei si amesteci pana la...Citeste continuarea

Ciorba mixta cu carne de porc si os...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Carnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...Citeste continuarea

Banoffee pie gata in 30 de minute...

Postat de: Satisfyyourcravings in Prajituri

Cu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie.  Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se...Citeste continuarea

Oua umplute

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala bine, se sterg si se pun in apa la fiert cat sa acopere ouale. Nu am adaugat nimic in apa. Se fierb cca 7-10 minute. Se racesc. Se taie jumatati. Galbenusurile se pun intr-un bol,...Citeste continuarea

Waffa la tigaia grill cu sos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se amesteca ouale si laptele intr-un bol, cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina si sare. Se adauga apoi, treptat untul topit si racit si se amesteca pana se obtine o compozitie matasoasa....Citeste continuarea

Banh mi cu carne de curcan (sandvis...

Postat de: Satisfyyourcravings in Curcan

Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute. Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic,...Citeste continuarea

Gogosi cu iaurt

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, in centru faramitam drojdia, adaugam o lingura de zahar si un pic de lapte caldut, amestecam putin si lasam sa creasca cca 10 min. In restul de lapte, punem zaharul,...Citeste continuarea

Taitei cu fasii de friptura de vita...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se zdrobesc ghimbirul, ustroiul, necuratat de coaja si 1 chili cu un obiect greu, de exemplu o tigaie. Se soteaza in putin ulei de masine la foc mic, timp de 15 minute, pana devin aurii. Se ia...Citeste continuarea

Omleta dietetica cu branza si busuioc

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se bate oul impreuna cu albusul de ou si apa intr-un vas.  Se topeste untul intr-o tigaie, se rastoana ouale batute, se inclina tigaia in toate directiile pana cand toata baza tigaii este...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu sunca si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Ciupercile se limpezesc cu apa rece si se scurg . Sunca se taie cuburi . Intr-un vas se pune si se amesteca : smantana ,fulgii de chilli , uleiul , usturoiul ,nucsoara ,...Citeste continuarea

Cheesecake simplu cu topping de...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim....Citeste continuarea

Peste englezesc

Postat de: ianculubita in Somon

Fileurile portionate,condimentate,se trec prin faina,unt topit apoi prin pesmet,se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 30min Pentru sos se freaca galbenusurile cu 2linguri apa,se...Citeste continuarea

Combinatii cu sunca si ciuperci

Postat de: gabrielasfechis in Mancaruri de legume

Se taie marunt ceapa si se pune intr-o oala la calit in putin ulei. Muschiul file se taie cubulete si se pune peste ceapa. Adaugam  mixul de legume si le lasam putin in ulei sa se...Citeste continuarea

Clatite cu bombonele de ciocolata a...

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Incalzim putin laptele. Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate...Citeste continuarea

Stiuca cu struguri

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele dupa curatare se sareaza si poate sa stea asa la rece cateva ore. Este chiar indicat , el isi va trage doar atata sare cat are nevoie . Inainte de preparare stiuca se...Citeste continuarea

Platou cu aperitive

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Preparati feliile cu piept de curcan . Preparati chiftelutele . Feliati salamul , sunca si telemeaua . Spalati legumele . Feliati ardeii . Aranjati tote...Citeste continuarea

Saratele cu cascaval

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Punem laptele la incalzit sa fie domol. Dizolvam drojdia. Radem branza telemea pe razatoarea mica. Intr-un castron punem faina...drojdia dizolvata...telemeaua rasa...un...Citeste continuarea

Supa cu zucchini si cartofi

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se curata si se spala legumele . Se toaca legumele cubulete mici , Cartofi se taie putin mai mari . Se calesc pentru inceput morcovii  usturoiul si prazul . Se toarna...Citeste continuarea

Coronita cu carnaciori

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intindem foaia de aluat de foietaj. Taiem fasii pentru a înfasura cârnciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati...Citeste continuarea

Bradut cu somon afumat

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intindem foaia de aluat de foietaj. Decupam bradutul si-l punem pe o foaie de copt . Taiem ramurile, punem bucatele de somon deasupra . Le răsucim ușor. Se incalzeste cuptorul...Citeste continuarea

Tort rocher ferrero

Postat de: rodicaspring in Torturi

Avem nevoie de o forma rotunda, conica , rotunda, deoarece acest tort se face prin rasturnare.Dupa ce s-au batut oualele  , albus separat cu 15 lg.zahar, se amesteca si celelalte...Citeste continuarea

Pulpa de pui in vas de lut

Postat de: sebirizescu in Pui

Pulpa de pui se condimenteaza pe ambele parti,se cresteaza pana la os si se stropeste cu ulei de masline. Daca aveti timp puteti sa o lasati sa se marineze cateva ore la frigider. In vasul...Citeste continuarea

Cartofi copti cu carne

Postat de: Jymy in Mancaruri cu carne

Carnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne,...Citeste continuarea

Prajitura cu cocos si crema de vanilie

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se...Citeste continuarea

Salată de icre cu porumb

Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri

     Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]