Pulpa de ied in stil grecesc

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2016 | 3784 vizualizari

 

In anotimpul rece, cel mai mult imi place sa gatesc la cuptor. Daca-ti zambeste o friptura rumena parca-ti mai vine sa zambesti si tu :D
Bucataria se umple de arome imbietoare  si vecinii te intreaba ce faci asa bun !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa ied cu coaste 1.5-2 KG
  • 1 kg cartofi
  • 6 catei de usturoi taiati
  • 2 cepe
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 pahar vin
  • sare
  • piper
  • ulei masline

marinata:1 lingurita sare roz

  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • zeama de citrice de la cate o lamaie , o portocala si o mandarina
  • 100 ml ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de ied in stil grecesc:

  1. Pulpa de de ied se curata  si se spala.
  2. Se amesteca ingredientele pentru marinare.
  3. Se maseaza pulpa  de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la  24 ore.
  4. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza .
  5. Curatati ceapa si taiati pestisori.
  6. Se aseaza pulpa de ied  in tava , pe margini se distribuie cartofii .
  7. Peste pulpa se pune ceapa  ustuturoiul si crengutele cu mirodenii. Piperati.
  8. Turnati vin pe deasupra  si stropiti cu ulei de masline.
  9. Dati tava acoperita [ cu folie de aluminiu daca nu aveti capac ] la cuptor timp de 45 minute.
  10. Scoateti folia si lasati inca o ora sa se rumeneasca bine pulpita.
  11. Din cand in cand intoarceti carnea de pe o parte pe alta si stropiti cu zeama formata.
  12. Serviti pulpa de ied calda.
  13. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Servit un pahar de vin langa friptura. Se potrivesc vinurile ce merg si la miel, rosu sau roze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de ied in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifteluta lunga la cuptor