Ciorba de pui cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 28 Ian 2016 | 6738 vizualizari

 

Iarna aproape toate ciorbele le acresc cu zeama de varza. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati spate pui
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1/2 ardei verde
  • 100g fasole verde si galbena
  • 100g mazare
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100g taietei lati
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leustean
  • 1 litru zeama de varza
  • piper
  • sare (daca mai trebuie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu zeama de varza:

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa.

Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Zarzavatul se curata si se taie rondele.

Ardeii se curata si se taie patratele.

Intr-o oala se pune uleul, se incinge si se calesc zarzavaturile 5 minute.

Se pun si bucatile de spate, ardeii, apa si se fierbe 15 minute.

Se adauga fasolea verde si galbena, mazarea si se mai fierbe 20-25 de minute.

Se adauga pasta de tomate si zeama de varza fiarta separat dupa gust, cat de acra vreti sa fie.

Se adauga taieteii si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de piper si sare daca este cazul.

Se mai dau 2-3 clocote si este gata.

Se poate servi cu smantana si ardei iute daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

MotanLaOale 1

04.02.2016, 09:23

dalexandru 1

04.02.2016, 10:10

Cer scuze, dar nu am inteles ceva. Dvs. spuneti ca se fierb bucatile de pui si se arunca apa. Bun. Mai tirziu spuneti ca: "Se pun si bucatile de spate, ardeii, apa si se fierbe 15 minute". Care apa???
Doar am aruncat-o!...
In rest, reteta mi se pare SUPER!
Mai ales ca-i cu zeama de varza!...
Multumesc !

MotanLaOale 1

04.02.2016, 10:36

Apa proaspata de la robinet se pune.
Prima apa se arunca deoarece este "urata" cu spuma , cu sange ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa