Iarna aproape toate ciorbele le acresc cu zeama de varza. Foarte bune.
Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa.
Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Zarzavatul se curata si se taie rondele.
Ardeii se curata si se taie patratele.
Intr-o oala se pune uleul, se incinge si se calesc zarzavaturile 5 minute.
Se pun si bucatile de spate, ardeii, apa si se fierbe 15 minute.
Se adauga fasolea verde si galbena, mazarea si se mai fierbe 20-25 de minute.
Se adauga pasta de tomate si zeama de varza fiarta separat dupa gust, cat de acra vreti sa fie.
Se adauga taieteii si se mai fierbe 10 minute.
Se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de piper si sare daca este cazul.
Se mai dau 2-3 clocote si este gata.
Se poate servi cu smantana si ardei iute daca va place.
Pofta Buna!