Nicio zi fara ciocolata
Daca tot avem concurs, zic sa ne rasfatam cu ceva delicios!
Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Se apasa bine biscuitii pe fundul tavii, cu ajutorul unui pahar. Se da deoparte.
Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. O treime din compozitie se ia si se pune deoparte intr-un alt vas.
Se topeste ciocolata impreuna cu cele 2-3 lg lapte, se lasa usor sa se raceasca si se toarna peste compozitia mai multa, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se toarna peste blatul din tava si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 30 de minute.
Intre timp se stoarce portocala si se adauga peste crema de branza impreuna cu coaja rasa de portocala. Se omogenizeaza. dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scoate tava din cuptor si se toarna usor compozitia. Se reduce temperatura la 160 de grade si se introduce din nou tava pentru inca 40-45 de minute.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. Se scoate din tava pe un platou si se orneaza cu felii de portocala si seminte de rodie.
Se serveste cu mare pofta.
1
Este de preferat a se lasa la racit peste noapte.
2
Se poate orna dupa preferinte.
3
Se pot adauga arome dupa placul fiecaruia.