Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

de Rocsi in Prajituri, 30 Ian 2016 | 10208 vizualizari

 

O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu. Multumesc draga Merisor pentru reteta, stiam eu ca nu dau gres niciodata cand probez o reteta pregatita de tine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 2 oua
    • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
    • 1 cana ulei
    • 1 cana iaurt
    • 1 lingurita praf de copt
    • 15 gr drojdie uscata
    • coaja rasa de portocala
    • 2 linguri cu varf cacao
    • 900 gr faina
    Pentru umplutura:
    • 900 gr branza de vaci
    • 3 oua
    • 3 linguri faina
    • 7 linguri de zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o portocala
    • 1 praf de sare
    • zahar pudra pentru decor
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce:

Aluatul:
Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.
Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.

Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.
Umplutura:
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.

Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.
Aluatul il impartim in 3 parti egale.
Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.
Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.
O pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

01.05.2018, 10:41

Kytz, eu iubesc prajiturile cu foi, dar fac atat de rar, din cauza ca tare greu mi se par de facut foile

Facebook 1

24.03.2019, 10:07

Are gust de macaroane cu branza!

Rocsi 1

24.03.2019, 19:01

Da? Ciudat! La noi nu a avut gust de macaroane cu branza, ci a prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cremsnit