Nicio zi fără ciocolată.
Acesti biscuiți merg de minune cu lapte, cafea sau ceai. Rețeta o am de la Laura Adamache. Sunt foarte gustoși.
Mixăm untul cu zahărul până se omogenizează. Adăugăm oul și mixăm până se încorporează în aluat iar apoi adăugăm laptele, smântâna lichidă pentru frișcă, 1 linguriță esență de vanilie și mixăm bine. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul, sarea și praful de copt. Le cernem o singură dată. Adăugăm câte 1 lingură de făină în compoziția de unt și mixăm.
Procedăm astfel până încorporăm toată făina. Pudrăm masa de lucru cu făină și frământăm până obținem un aluat fin și compact. Învelim aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la frigider timp de 1 oră. Dupa 1 oră scoatem aluatul și îl întindem pe masa de lucru pe care am pudrat-o cu făină. Îl întindem într-o foaie groasă de 6 mm.
Tăiem biscuiții în una sau mai multe forme. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt iar apoi punem biscuiții. Îi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 12-15 minute. Biscuiții nu trebuie să prindă culoare.
Le facem testul cu scobitoarea. ÎI lăsăm să se răacească iar apoi topim ciocolata și turnam câte puțin deasupra biscuiților. Sunt foarte gustoși!