Un chec deosebit de pufos si aromat.
Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam un pahar zahar si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase.
Galbenusurile le mixam cu un praf de sare si al doilea pahar de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam iaurul si uleiul. Mixam bine compozitia, adaugam coaja de portocale, cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura.
Amestecam usor cele doua compozitii, punem merisoarele si turnam amestecul in forma de chec. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste si trece proba scobitorii.
Scoatem forma, o lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi scoatem checul din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Il servim fie pudrat cu zahar, fie cu sos de portocale.
Reteta o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-portocale-75604.html