Rulada cu banane

de Meea in Dulciuri, 30 Ian 2016 | 7074 vizualizari

 

 Ma cam incearca raceala si astazi am fost cam lenesa:D. Bine, noroc ca aveam chef de ceva dulce ca altfel nu mai faceam nimic, insa mi s-a facut tare pofta pe rulada cu banane si crema de vanilie! Se vede cata lene am avut ca pana si crema a fost la plic:)). In fine, e chiar simpla reteta si taaare buna!  Doar ca...se termina cam repede:)). Asa ca daca vreti sa incantati musafirii cu aceasta rulada va sfatuiesc sa o faceti de 2-3 ori haha!

          *P.S. aceasta a fost, daca imi amintesc bine, a3a reteta pe care am preparat-o cand m-am intalnit pentru primele dati cu bucataria!  Si parca tot mai buna imi iese :)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente rulada:
  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri faina
  • putina sare
  • Ingrediente umplutura:
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 200ml lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 2 banane
  • Decor:
  • frisca lichida
  • 1 banana taiata feliute
  • putina ciocolata topita
  • un plic de gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane:

Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga jumatatea din cantitatea de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Peste spuma de albusuri punem si amestecul de galbenusuri, faina si amidonul.   

In tava cuptorului tapetata cu hartie de copt punem aluatul si il lasam la cuptor 10-15 minute. Dupa ce s-a copt - aici e momentul cand am patit-o,  asa ca va sfatuiesc sa lasati blatul la racit si dupa ce il ungeti cu crema sa-l rulati.

V-am mai spus ca nu sunt deloc incantata de ideea cremei la plic dar va promit ca aceste creme "CREME OLE" sunt cele mai bune posibile si merita sa le faceti din cand in cand ! Asadar mixam continului plicului cu laptele si frisca lichida si crema e gata!


Mda si am cam uitat sa cantaresc frisca lichida pentru decor :(. Faceti dupa ochi totusi ca sigur va descurcati!
Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce am batut frisca lichida o amestecam cu gelatina topita (adaugati si zahar pudra daca doriti).
Ungem blatul cu crema de vanilie,punem intr-unul din capate 2 banane decojite,rulam si imbracam rulada in frisca. Decorati dupa bunul plac.
Bucurati-va de desert! ♥

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/01/rulada-cu-banane.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banane