Ma cam incearca raceala si astazi am fost cam lenesa:D. Bine, noroc ca aveam chef de ceva dulce ca altfel nu mai faceam nimic, insa mi s-a facut tare pofta pe rulada cu banane si crema de vanilie! Se vede cata lene am avut ca pana si crema a fost la plic:)). In fine, e chiar simpla reteta si taaare buna! Doar ca...se termina cam repede:)). Asa ca daca vreti sa incantati musafirii cu aceasta rulada va sfatuiesc sa o faceti de 2-3 ori haha!
*P.S. aceasta a fost, daca imi amintesc bine, a3a reteta pe care am preparat-o cand m-am intalnit pentru primele dati cu bucataria! Si parca tot mai buna imi iese :)).
Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga jumatatea din cantitatea de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Peste spuma de albusuri punem si amestecul de galbenusuri, faina si amidonul.
In tava cuptorului tapetata cu hartie de copt punem aluatul si il lasam la cuptor 10-15 minute. Dupa ce s-a copt - aici e momentul cand am patit-o, asa ca va sfatuiesc sa lasati blatul la racit si dupa ce il ungeti cu crema sa-l rulati.
V-am mai spus ca nu sunt deloc incantata de ideea cremei la plic dar va promit ca aceste creme "CREME OLE" sunt cele mai bune posibile si merita sa le faceti din cand in cand ! Asadar mixam continului plicului cu laptele si frisca lichida si crema e gata!
Mda si am cam uitat sa cantaresc frisca lichida pentru decor :(. Faceti dupa ochi totusi ca sigur va descurcati!
Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce am batut frisca lichida o amestecam cu gelatina topita (adaugati si zahar pudra daca doriti).
Ungem blatul cu crema de vanilie,punem intr-unul din capate 2 banane decojite,rulam si imbracam rulada in frisca. Decorati dupa bunul plac.
Bucurati-va de desert! ♥
1
Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/01/rulada-cu-banane.html