Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Omleta Godina cu cartofi prajiti
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii taiem pai. Spalam, saram si dam la prajit. Intre timp spargem cele 3 oua si le batem bine cu sare si piper. Intr-o tigaie adaugam cubul de unt si cartofii prajiti...Citeste continuarea
Inimioare cu cascaval
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu untul. Se adauga praful de copt, cascavalul ras, sarea si smantana si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea...Citeste continuarea
Prajitura cu alune de padure si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoaia 1 si 2 : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta si la final albusurile cu...Citeste continuarea
Salata de conopida
Postat de: vasy16 in SalateSe pune apa la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei.Intre timp se spala conopida si se desface in buchete mici.Cand a dat apa in clocot se incorporeaza conopida in apa si se lasa la...Citeste continuarea
Chifle pentru burgeri
Postat de: gurita_ta2005 in PiineIntr-un bol se amesteca circa 100 g faina cu drojdia si apa calda si se lasa deoparte 10-15 minute pana cand drojdia devine activa. Dupa cele 15 minute se amesteca restul de faina, zaharul,...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu iaurt si...
Postat de: RuxyRux in SalateRazuim legumele pe razatoarea fina, le punem intr-un vas larg si le stropim cu zeama de lamaie. Usturoiul il curatam si-l zdrobim. Adaugam iaurtul, praful de sare si amestecul de otet, ulei...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: Bunica in PrajituriPune la fiert apa cu untul. Cand a dat în clocot stinge focul si adaugă făina. Amestecă repede și ferm până la încorporare. Lasă să se răcorească și adaugă...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: eumimi in Mancaruri cu carneSe taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte). Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa...Citeste continuarea
Rulouri din piept de curcan cu...
Postat de: Bunica in CurcanFelii de piept de curcan se bat cu ciocanul de șnițele. Sărăm, piperăm și le lăsam până preparăm ciupercile. Ceapa curățată, spălată, tocată mărunt se călește...Citeste continuarea
Tortilla de cartofi si broccoli
Postat de: vasy16 in Mancaruri de legumeSe curata cartoful,ceapa si se spala broccoli. Cartofii se feliaza subtiri neregulat, ceapa se taie julien iar brocoli se desface in buchetele mici.Intre timp punem uleiul la incalzit....Citeste continuarea
Ciorba de porc cu cartofi acrita cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari. Tija de apio se spala si se taie bucati mari....Citeste continuarea
Clatite inimioara cu branza de vaci
Postat de: Adrian2016 in DulciuriBranza o mixam impreuna cu zaharul, ouale si zaharul vanilat. Laptele impreuna cu restul esentelor le mixam impreuna cu branza, incorporam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Salata de spanac si valeriana, cu...
Postat de: privatelaura in Mancaruri de legumeSe spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare. Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se...Citeste continuarea
Salam de casa
Postat de: privatelaura in Mezel de casaCarnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca...Citeste continuarea
Bunuelos de cartofi
Postat de: vasy16 in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se pune la fiert cu tot cu coaja. Intre timp se toaca marunt ceapa si usturoiul si punem la calit in putin ulei. Cand au fiert cartofii ii lasam un pic sa se raceasca sau...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si branzeturi
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriAluatul este unul simplu, ca de paine. Cernem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Facem un locas. Incalzim laptele usor, sfaramam drojdia in el, adaugam un praf sare si o lingurita...Citeste continuarea
Sirop de lamaie
Postat de: vasy16 in Sirop / CompotSe spala lamaile si se feliaza. Bagam rand pe rand cate o felie in borcan si intre fiecare felie de lamaie punem un pic de zahar pana sa acopere lamaia. Se procedeaza astfel pana se incarca...Citeste continuarea
Placinta cu ceapa
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea
Prajitura cu visine si crema de lapte
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Intr-un bol se pun albusurile, cele doua oua si un praf de sare. Se mixeaza bine. Se adauga zaharul si se continua mixarea. Se pune alternativ uleiul si laptele. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Omleta inima la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa verde se taie feliute si se pune in ulei de masline la calit, se adauga si cuburile de pancetta, se pune putina apa si se lasa sa fiarba pana scade zeama. Ouale se amesteca bine, se pun...Citeste continuarea
Brownies nutella
Postat de: susu in DulciuriOuale se scot de la rece cu cateva ore inainte. Le batem spuma pana isi tripleaza volumul timp de vreo 15 minute timp in care putem face pauze ca sa nu ardem mixerul. Crema de ciocolata se pune...Citeste continuarea
Negresa
Postat de: Deny22 in DulciuriSe pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si...Citeste continuarea
Lalele din rosii cherry cu branza...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati ceapa arpagic foarte fin. Se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se spală roșiile cherry. Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei...Citeste continuarea
Pizza cu branza Raclette
Postat de: ctlina in PizzaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea....Citeste continuarea
Biscuiti cu branzeturi si mix de...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mixam oul cu smantana. Punem branza de vaci, amestecam bine, apoi parmezanul si cascavalul. Adaugam semintele, fulgii de ovaz, sarea si le amestecam cu o lingura. Punem faina,...Citeste continuarea
Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAsezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata...Citeste continuarea
Tocana din carne de porc cu ardei copt
Postat de: ela2015 in PorcTăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor). Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească...Citeste continuarea
Tort Napoleon
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare foi (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si...Citeste continuarea
Melcisori (spirale) cu crema de unt
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca. Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: Meea in DulciuriBatem spuma tare albusurile. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana cand spuma sta bat. Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana cand acestea s-au...Citeste continuarea
Tort cu mac si portocale
Postat de: TAB1TA in TorturiAm preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina. Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt si sirop...
Postat de: eumimi in PrajituriSe bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: eumimi in TorturiMod de preparare blat: Am fiert apa si am amestecat-o cu cacao pana cand s-a omogenizat. Am batut albusurile spuma, dupa care am adaugat 150 g zahar si am batut in continuare pana cand au...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare la oala sub...
Postat de: Adrian2016 in Supe/CiorbeLegumele le spalam bine si le taiem cubulete. Intr-un castron punem carnea, oul, orezul, sare, piper, cimbru, verdeata. Omogenizam bine compozitia si lasam...Citeste continuarea
Friptura de porc inabusita la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in PorcMorcovii se curăță și se taie în două, la fel și ceapa. Pulpa de porc se spală, se lasă la scurs sau se șterge cu un prosop de hârtie. Carnea se va tăia în 8...Citeste continuarea
Placinta cu mere si visine
Postat de: Ksenya in DulciuriMerele curatate le tocam cuburi ceva mai mari si le punem intr-o oala la foc mic acoperim cu capac pentru 10 minute, apoi scoatem capacul si mai lasam inca 15 minute, adaugam scortisoara,...Citeste continuarea
Paste fusilli cu busuioc si sos de...
Postat de: susu in FusilliFolosim 1 l de apa la 100 gr de paste deci punem la fiert 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 2 lgt rase de sare si amestecam. Cand clocoteste apa punem pastele si amestecam in ele pe...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si prune uscate
Postat de: susu in DulciuriPrunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu salam si...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriDizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios....Citeste continuarea
Supa crema de rosii cherry galbene
Postat de: Constelatialeu in SupeMai intai punem oasele la fiert cu un pic de sare, avem grija sa ridicam spuma formata, cand maduva din oase e aproape fiarta, adaugam si morcovul, mai lasam la fiert pana ce morcovul este...Citeste continuarea
Briosa Kringle estonian
Postat de: ctlina in DulciuriSe dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat...Citeste continuarea
Pui cu orez si ananas
Postat de: simona72 in PuiIn primul rand transam puiul. Pieptul de pui il scoatem frumos fara piele si os, separat aripile, pulpele superioare si inferioare, iar sira spinarii o folosim pentru supa de pui. Punem intr-o...Citeste continuarea
Cornuri cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriFacem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in...Citeste continuarea
Curcan picant cu miere si mustar
Postat de: mihaelar63 in CurcanBucata de piept de pui se spala bine si se pune intr-un vas de portelan. Presarati deasupra condimentele date. Le puteti omogeniza si separat. Cu amestecul de condimente se...Citeste continuarea
Mancare de urzici cu usturoi si orez
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeSe curata frunzele de urzici de pe tulpine si se pun la fiert pentru 20-25 de minute. Cand sunt fierte, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul orizontal. Se pune intr-o tigaie 100 g ulei...Citeste continuarea
Friptura de iepure
Postat de: eumimi in IepureSe pune carnea de iepure la fiert pana cand da in clocot. Cand este gata, se pune intr-o tava carnea de iepure, cartofii taiati, usturoiul taiat marunt, bulion si apa si se da la cuptrul...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriAm taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava...Citeste continuarea
Oua mexicane
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCeapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu sos satay
Postat de: ctlina in PuiAm pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere. Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un...Citeste continuarea
Limba de porc cu bulion si masline
Postat de: CulinaryRainbow in PorcCând cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea...Citeste continuarea