A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Omleta Godina cu cartofi prajiti

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii taiem pai. Spalam, saram si dam la prajit. Intre timp spargem cele 3 oua si le batem bine cu sare si piper. Intr-o tigaie adaugam cubul de unt si cartofii prajiti...Citeste continuarea

Inimioare cu cascaval

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Faina se amesteca cu untul. Se adauga praful de copt, cascavalul ras, sarea si smantana si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea...Citeste continuarea

Prajitura cu alune de padure si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foaia 1 si 2 : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta si la final albusurile cu...Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de: vasy16 in Salate

Se pune apa la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei.Intre timp se spala conopida si se desface in buchete mici.Cand a dat apa in clocot se incorporeaza conopida in apa si se lasa la...Citeste continuarea

Chifle pentru burgeri

Postat de: gurita_ta2005 in Piine

Intr-un bol se amesteca circa 100 g faina cu drojdia si apa calda si se lasa deoparte 10-15 minute pana cand drojdia devine activa. Dupa cele 15 minute se amesteca restul de faina, zaharul,...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu iaurt si...

Postat de: RuxyRux in Salate

Razuim legumele pe razatoarea fina, le punem intr-un vas larg si le stropim cu zeama de lamaie. Usturoiul il curatam si-l zdrobim. Adaugam iaurtul, praful de sare si amestecul de otet, ulei...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: Bunica in Prajituri

Pune la fiert apa cu untul. Cand a dat în clocot stinge focul si adaugă făina. Amestecă repede și ferm până la încorporare. Lasă să se răcorească și adaugă...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: eumimi in Mancaruri cu carne

Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte). Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa...Citeste continuarea

Rulouri din piept de curcan cu...

Postat de: Bunica in Curcan

Felii de piept de curcan se bat cu ciocanul de șnițele. Sărăm, piperăm și le lăsam până preparăm ciupercile. Ceapa curățată, spălată, tocată mărunt se călește...Citeste continuarea

Tortilla de cartofi si broccoli

Postat de: vasy16 in Mancaruri de legume

Se curata cartoful,ceapa si se spala broccoli. Cartofii se feliaza subtiri neregulat, ceapa se taie julien iar brocoli se desface in buchetele mici.Intre timp punem uleiul la incalzit....Citeste continuarea

Ciorba de porc cu cartofi acrita cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert.  Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari. Tija de apio se spala si se taie bucati mari....Citeste continuarea

Clatite inimioara cu branza de vaci

Postat de: Adrian2016 in Dulciuri

      Branza o mixam impreuna cu zaharul, ouale si zaharul vanilat. Laptele impreuna cu restul esentelor le mixam impreuna cu branza, incorporam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea

Salata de spanac si valeriana, cu...

Postat de: privatelaura in Mancaruri de legume

Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare. Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se...Citeste continuarea

Salam de casa

Postat de: privatelaura in Mezel de casa

Carnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca...Citeste continuarea

Bunuelos de cartofi

Postat de: vasy16 in Mancaruri de legume

Cartofii se spala si se pune la fiert cu tot cu coaja. Intre timp se toaca marunt ceapa si usturoiul si punem la calit in putin ulei. Cand au fiert cartofii ii lasam un pic sa se raceasca sau...Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branzeturi

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Aluatul este unul simplu, ca de paine. Cernem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Facem un locas. Incalzim laptele usor, sfaramam drojdia in el, adaugam un praf sare si o lingurita...Citeste continuarea

Sirop de lamaie

Postat de: vasy16 in Sirop / Compot

Se spala lamaile si se feliaza. Bagam rand pe rand cate o felie in borcan si intre fiecare felie de lamaie punem un pic de zahar pana sa acopere lamaia. Se procedeaza astfel pana se incarca...Citeste continuarea

Placinta cu ceapa

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea

Prajitura cu visine si crema de lapte

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol se pun albusurile, cele doua oua si un praf de sare. Se mixeaza bine. Se adauga zaharul si se continua mixarea. Se pune alternativ uleiul si laptele. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea

Omleta inima la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ceapa verde se taie feliute si se pune in ulei de masline la calit, se adauga si cuburile de pancetta, se pune putina apa si se lasa sa fiarba pana scade zeama. Ouale se amesteca bine, se pun...Citeste continuarea

Brownies nutella

Postat de: susu in Dulciuri

Ouale se scot de la rece cu cateva ore inainte. Le batem spuma pana isi tripleaza volumul timp de vreo 15 minute timp in care putem face pauze ca sa nu ardem mixerul. Crema de ciocolata se pune...Citeste continuarea

Negresa

Postat de: Deny22 in Dulciuri

Se pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si...Citeste continuarea

Lalele din rosii cherry cu branza...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati ceapa arpagic foarte fin.  Se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se spală roșiile cherry.  Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei...Citeste continuarea

Pizza cu branza Raclette

Postat de: ctlina in Pizza

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea....Citeste continuarea

Biscuiti cu branzeturi si mix de...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol mixam oul cu smantana. Punem branza de vaci, amestecam bine, apoi parmezanul si cascavalul. Adaugam semintele, fulgii de ovaz, sarea si le amestecam cu o lingura. Punem faina,...Citeste continuarea

Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata...Citeste continuarea

Tocana din carne de porc cu ardei copt

Postat de: ela2015 in Porc

Tăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor). Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească...Citeste continuarea

Tort Napoleon

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare foi  (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si...Citeste continuarea

Melcisori (spirale) cu crema de unt

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca. Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si...Citeste continuarea

Chec cu nuca

Postat de: Meea in Dulciuri

        Batem spuma tare albusurile. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana cand spuma sta bat. Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana cand acestea s-au...Citeste continuarea

Tort cu mac si portocale

Postat de: TAB1TA in Torturi

Am preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina.  Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si sirop...

Postat de: eumimi in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata

Postat de: eumimi in Torturi

Mod de preparare blat: Am fiert apa si am amestecat-o cu cacao pana cand s-a omogenizat. Am batut albusurile spuma, dupa care am adaugat 150 g zahar si am batut in continuare pana cand au...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare la oala sub...

Postat de: Adrian2016 in Supe/Ciorbe

       Legumele le spalam bine si le taiem cubulete. Intr-un castron punem carnea, oul, orezul, sare, piper, cimbru, verdeata. Omogenizam bine compozitia si lasam...Citeste continuarea

Friptura de porc inabusita la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Morcovii se curăță și se taie în două, la fel și ceapa. Pulpa de porc se spală, se lasă la scurs sau se șterge cu un prosop de hârtie. Carnea se va tăia în 8...Citeste continuarea

Placinta cu mere si visine

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Merele curatate le tocam cuburi ceva mai mari si le punem intr-o oala la foc mic acoperim cu capac pentru 10 minute, apoi scoatem capacul si mai lasam inca 15 minute, adaugam scortisoara,...Citeste continuarea

Paste fusilli cu busuioc si sos de...

Postat de: susu in Fusilli

Folosim 1 l de apa la 100 gr de paste deci punem la fiert 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 2 lgt rase de sare si amestecam. Cand clocoteste apa punem pastele si amestecam in ele pe...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Postat de: susu in Dulciuri

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu salam si...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios....Citeste continuarea

Supa crema de rosii cherry galbene

Postat de: Constelatialeu in Supe

Mai intai punem oasele la fiert cu un pic de sare, avem grija sa ridicam spuma formata, cand maduva din oase e aproape fiarta, adaugam si morcovul, mai lasam la fiert pana ce morcovul este...Citeste continuarea

Briosa Kringle estonian

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.  Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat...Citeste continuarea

Pui cu orez si ananas

Postat de: simona72 in Pui

In primul rand transam puiul. Pieptul de pui il scoatem frumos fara piele si os, separat aripile, pulpele superioare si inferioare, iar sira spinarii o folosim pentru supa de pui. Punem intr-o...Citeste continuarea

Cornuri cu mere

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in...Citeste continuarea

Curcan picant cu miere si mustar

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Bucata de piept de pui se spala bine si se pune intr-un vas de portelan. Presarati deasupra condimentele date. Le puteti omogeniza si separat. Cu amestecul de condimente se...Citeste continuarea

Mancare de urzici cu usturoi si orez

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Se curata frunzele de urzici de pe tulpine si se pun la fiert pentru 20-25 de minute. Cand sunt fierte, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul orizontal. Se pune intr-o tigaie 100 g ulei...Citeste continuarea

Friptura de iepure

Postat de: eumimi in Iepure

Se pune carnea de iepure la fiert pana cand da in clocot. Cand este gata, se pune intr-o tava carnea de iepure, cartofii taiati, usturoiul taiat marunt, bulion si apa si se da la cuptrul...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava...Citeste continuarea

Oua mexicane

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu sos satay

Postat de: ctlina in Pui

Am pregătit  unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere. Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un...Citeste continuarea

Limba de porc cu bulion si masline

Postat de: CulinaryRainbow in Porc

Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]