Sufleu de vinete

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Mar 2016 | 8640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete,
  • sare,
  • 3 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 150 ml ulei,
  • 4 rosii,
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 250 g brânza mozzarella,
  • 4 cartofi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de vinete:

Cartofii se pun la fiert in apa rece,  cu tot cu coaja. Vinetele se spala si se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presara cu sare si se lasa sa stea 10 minute.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca fin si se calesc intr-o lingurita de ulei incins. Se scot si se pun intr-un vas. Rosiile se spala si se taie in felii rotunde.

Cartofii se curata si se taie tot in felii rotunde. Feliile de vinete se clatesc, se zvinta si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Intr-un castron batem oualele cu laptele si adaugam mozzarella data pe razatoare.
Ungem  un vas termorezistent cu ulei, asazam feliile de cartofi,  punem jumatate din ceapa si usturoi. Condimentam cu sare, piper, patrunjel tocat.

Se adauga jumatate din feliile de vinete si jumatate din rosii. Adaugam jumatate din compozitia de oua cu mozzarella. Si repetam operatiunea, cartofi - ceapa - sare - piper - patrunjel - vinete - rosii - oua cu mozzarella.
Se da la cuptor pentru 50 minute. Se lasa ~ 10 minute inainte de a-l servi.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de rosii cu vinete