Citind diverse comentarii ale posesoarelor de slow cooker Crock-Pot, cum ca legumele raman nefierte, am avut ceva emotii ca n-o sa se fiarba boabele de fasole, dar rezultatul a fost unul peste asteptari: boabele se topesc la propriu in gura, iar gustul mancarii este chiar acela din copilarie, cand gateau parintii in oala de tuci, pe plita. :X
Optional:
Punem fasolea la fiert in apa cu sare. Asteptam sa dea in clocot, scurgem apa si o aruncam, apoi punem alta apa peste fasole si lasam iar sa dea in clocot. Acoperim oala cu un capac si dam deoparte vasul de pe foc, timp in care ne vom ocupa de restul legumelor.
Curatam ceapa, morcovul si ardeiul ( eu am avut ardei congelat ), le spalam si le tocam , apoi le punem la calit in 4-5 linguri cu ulei.
Pregatim slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l (cuptorul puturos, cum ii zice Costel :))) ) , conectandu-l la priza si pornindu-l pe programul "High".
In vasul de gatit vom pune boabele de fasole (dupa ce am scurs si cea de-a doua apa in care le-am dat in clocot si le-am lasat sa se umfle usor ). Adaugam legumele prajite si condimentam cu sare, piper, cimbru si condiment special de fripturi ( mie mi se pare ca imprima un gust mult mai bun, nu mai simti ca mancarea e de post ).
Completam ingredientele cu apa fierbinte, fara a depasi nivelul boabelor de fasole.
Omogenizam amestecul ajutandu-ne de o lingura , apoi punem capacul si lasam sa se gateasca.
Dupa cca 4 ore, cand boabele de fasole sunt aproape fierte, adaugam rosiile pasate, amestecam totul si lasam sa mai fiarba, cu capacul pus, inca 30 minute.
Oprim aparatul si deconectam de la priza. Decoram cu marar tocat si servim.
Eu am ales sa servesc alaturi de o salata de varza acra.
1
Timpul de preparare depinde de tipul de fasole folosit.
2
Pregatite la Crock-Pot, boabele de fasole vor ramane intregi indiferent de timpul de gatire, fara a se sfarma.
3
In timpul prepararii nu va trebui sa mai adaugam apa, intrucat la CrockPot aceasta nu se evapora si nu va fi absorbita de boabele de fasole.
4
Boabele de fasole pot fi lasate cateva ore la inmuiat, pentru a reduce timpul de preparare.