AM PREGATIT ACEST DELICIOS TORT CU OCAZIA ANIVERSARII A 9 ANI DE CASATORIE!
Blat:
Crema 1:
Crema 2
Decor:
Am preincalzit cuptorul la 180° (foc mediu).
Am tapetat o forma de tort cu unt si faina.
Am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat galbenusurile si am amestecat usor.
Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la culoare si le-am adaugat peste oua.
Am adaugat si zaharul vanilat.
Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incorporat treptat in compozitie.
Am adaugat dulceata de caise si am amestecat.
Am turnat compozitia in forma pregatita si am dat la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra. Se verifica cu ajutorul unei scobitori blatul.
Am lasat blatul sa se raceasca in forma.
Blatul a iesit pufos, usor umed, nu a avut nevoie de insiropare.
Apoi l-am taiat pe jumatate.
Am lasat prima parte de blat in forma si am trecut la urmatorul pas.
Am mixat smantana pentru frisca, iar cand s-a ingrosat putin am adaugat intaritorul si zaharul vanilat.
Am acoperit primul blat cu frisca. Am taiat capsunile si le-am pus in frisca.
Am pus si al doilea blat.
Am mixat smantana pentru frisca, iar cand s-a ingrosat putin am adaugat intaritorul si zaharul vanilat. Apoi am adaugat si cacaua si am amestecat bine.
Apoi am decorat cu nuca macinata si frisca.
Am lasat cateva ore la frigider inainte de de servire.
Am scos inelul formei de tort si l-am portionat.
1
Se poate decora dupa preferinta.
2
Se poate aroma si cu alte esente.