Ciorba de fasole cu urzici

de Geanina87 in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 6207 vizualizari

 

Aceasta ciorba ma duce cu gandul la copilarie. Imi placea tare mult cand ne-o prepara mama. O data, eu si cu fratele meu, fiind singuri acasa, ne-am luat la intrecere sa vedem care mananca mai multa ciorba si uite-asa s-a facut ca a disparut jumatate de oala mare cu ciorba. Si-acum ma mir cum de nu ne-a fost rau :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole alba
  • 2 maini de urzici spalate bine (in multe ape)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 cutie rosii in conserva
  • 1 lingura bulion
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina micuta
  • bors acru
  • fidea
  • patrunjel
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu urzici:

Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori.

Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si conserva de rosii. Am lasat inca vreo 5 minute, dupa care am rasturnat totul in apa cu fasole fierte.

Am pus si telina, pastarnacul si dovlecelul taiati cubulete,iar morcovii dati prin razatoarea mare. Am lasat sa fiarba bine legumele si am pus borsul pe care l-am fiert intr-un ibric, pentru a ajunge la temperatura ciorbei.Am lasat inca vreo 10 minute la fiert, am condimentat cu sare si am pus urzicile si fideaua.

Dupa ce a fiert si fideaua, am pus cimbru si patrunjel verde, dupa care am oprit focul.

TIPS-URI

1

Cand eram la mama acasa, serveam ciorba cu ceapa verde si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)