V-am mai spus eu că oala asta minune, numită Slow cooker Crock-Pot poate fi de mare ajutor în bucătărie.
De dimineaţă am plecat la cumpărături, aşa că am pregătit tot ce era necesar si am dat drumul slow cooker-ului să-şi facă treaba până am venit acasă.Chiar dacă nu pot s-o programez, când m-am întors, după 5 ore,rasolul meu era tocmai bun de pus la cuptor .
Imi era o poftă grozavă de rasol de porc gătit foarte bine ,până când carnea se desprinde uşor de pe os şi şoricul este moale şi gustos.
Exact aşa a fost,dulce-picant şi lipicios.Irezistibil!
Nu mai poţi să ţii cont de dietă când ai aşa ceva la masă.
Am fiert carnea la slow cooker, apoi am glazurat-o şi am pus-o la cuptor.
Dacă nu aveţi slow cooker, puteţi să fierbeţi carnea în oală pe foc.
Noi nu am vrut garnitură,doar salată de sfeclă roşie cu hrean.
Pentru glazurat:
Am condimentat rasolul si l-am pus în vasul slow cooker-ului Crock-Pot.
Am pus legumele taiate,boabele de piper si enibahar, foile de dafin, sare si apa cât sa acopere trei sferturi din carne.Am pus capacul vasului.
Am conectat aparatul la tensiune si am setat pe High pentru 5 ore.
Dupa acest timp,am oprit aparatul si am scos cu grija carnea,fiind foarte fiarta,aceasta se poate rupe usor.
Zeama ramasa am folosit-o pentru o ciorbita.
Am asezat carnea într-un vas ceramic si am pregatit glazura.
Se poate pune la cuptor si în vasul slow cooker-ului Crock-Pot dar eu am preferat o alta tava.
Pentru glazura am amestecat toate ingredientele si apoi am pus-o peste carne cu ajutorul unei pensule.
Am pus vasul la cuptor la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pâna se rumeneste frumos.
Cum am spus,am servit cu salata de sfecla roşie si hrean.
S-aveţi poftă !!!