Un tort foarte bun si aromat.
Blatul:
Glazura:
Mai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare ca pentru bezea.
Am frecat untul cu galbenusurile si le-am adaugat peste albusuri.
Am amestecat faina cu praful de copt si am inclus-o treptat in compozitie.
Am adaugat si nuca macinata si am amestecat usor.
Am tapat o forma de tort cu unt si faina si am turnat compozitia.
Apoi am asezat ciresele peste blat.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute sau pana capata o culoare rumena. Se verifica cu ajutorul unei scobitori daca e gata.
Dupa ce blatul s-a copt, l-am lasat sa se racoreasca.
Apoi am pregatit glazura.
Am pus intr-un bol toate ingredientele pentru glazura si le-am lasat cateva minute in cuptorul cu microunde, doar cat sa se topeasca ciocolata. Apoi am amestecat usor si am turnat glazura calda peste blat.
Am lasat la rece tortul cateva ore pana la servire.