Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Porc, 20 Mar 2016 | 3837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc;
  • 1,5 l apa;
  • sare;
  • cateva boabe de piper negru;
  • doua foi de dafin;
  • 300 g ciuperci de padure congelate;
  • 6 cartofi;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • putin maghiran uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • o lingurita si jumatate de boia de ardei dulce;
  • putin piper negru macinat;
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor:

Pulpa de porc se spala si se fierbe pana se patrunde bine in 1,5 l apa cu putina sare, cateva boabe de piper negru si doua foi de dafin, apoi se scoate din apa si se lasa sa se raceasca.

Ciupercile de padure se taie in bucati mari.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in sferturi.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii groase.

Se pun ciupercile si legumele intr-un castron si se amesteca cu putin maghiran uscat, putin busuioc uscat, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper macinat. 

Carnea se feliaza.

Se unge o tava cu 3-4 linguri de ulei, se aseaza legumele si ciupercile, apoi se adauga carnea feliata (pe care se presara putina sare si o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce) si o cana din supa in care a fiert carnea. Se acopera tava cu o hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand carnea si legumele se patrund bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc prefiarta, pe pat de legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor