Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Piept de pui cu cascaval la cuptor
Postat de: liliana114 in PuiPieptul de pui se spala si se portioneaza in bucati mai mici, dupa care se asaza intr-o tava. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Se prepara un sos din usturoiul pisat, smantana, sare si...Citeste continuarea
Sorbet de cirese
Postat de: Criss in DulciuriApa cu zaharul se fiert. Cand incepe sa se lege siropul, se ia de pe foc. Intr-un bol se pun ciresele curatate si bananele decojite. Se adauga si sucul de lamaie si cu blenderul vertical se...Citeste continuarea
Salata de sfecla cu mango si Salakis
Postat de: ctlina in SalatePregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Taiati sfecla si fructul mango in felii...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu pui si creveti -...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri. Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi. Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei. Se...Citeste continuarea
Cirese inrobate in ciocolata alba
Postat de: ctlina in DulciuriSe spală cireșele și se lasa sa se usuce. Puneti pe o tava o foaie de copt. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Dati ciresele de 2-3 ori prin ciocolata...Citeste continuarea
Chec cu cirese
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriZaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....Citeste continuarea
Tort Green Joy
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare Blat Joconde : 1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam. 2. Separat, batem albusurle cu un praf de...Citeste continuarea
Pastrama din muschiulet de porc
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCarnea se va macera in 2 etape . Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea...Citeste continuarea
Ciorba de agrise
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si...Citeste continuarea
Deliciu de spirale la cuptor
Postat de: susu in DulciuriPunem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente...Citeste continuarea
Amestec mexican de pui
Postat de: susu in Mancaruri cu carneCalim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele. Punem câțiva catei de usturoi și orezul. Cand...Citeste continuarea
Muffins cu crema de ciocolata
Postat de: stefy_a in Dulciuri- toate ingredintele, mai putin crema de ciocolata, se mixeaza 5 minute - cu ajutorul unei linguri se umple fiecare forma de briosa (de silicon sau cele clasice tapetate cu hartii de briose) pe...Citeste continuarea
Gem de capsuni cu banane
Postat de: susu in Dulceata / GemBananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata....Citeste continuarea
Gem de capsuni cu ghimbir
Postat de: susu in Dulceata / GemCapsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o...Citeste continuarea
Lemon curd
Postat de: susu in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: danadanutza23 in Aperitive / GarnituriAmestecam ouale batute bine cu ardeii, ceapa si sunca tocate marunt,praful de copt smantana si faina (eu pun pana are consistenta unui blat de tort) se ia o tava se pune hartie de copt si se da la...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: danadanutza23 in Aperitive / GarnituriPunem ouale la fiert pana acestea fierb facem maioneza eu(folosesc cana de la mixerul vertical si acolo pun totul) pun ouale cu tot cu albus mustatul vegeta piper si ulei. amestecam...Citeste continuarea
Negresa cu ciocolata neagra, nuca...
Postat de: Oana in PrajituriMixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun. Adauga apoi pe rand galbenusurile, mixand in continuare. Adauga apoi cacaua si esenta de migdale. Mixeaza separat albusurile cu un...Citeste continuarea
Tarta floarea soarelui cu spanac
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriVei vedea ca se prepara extrem de usor, iar rezultatul va fi unul spectaculos! Pentru inceput, c aleste in putin ulei de masline ceapa si usturoiul verde taiate marunt. Adauga...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce si stafide
Postat de: danadanutza23 in DulciuriSe freaca untul cu zaharul zaharul vanilat ouale si esenta de rom,laptele (laptele il incalzim putin si in el dizolvam praful de copt)amestecam si punem faina treptat pana putem lua aluatul sa il...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti
Postat de: ancutsa in DulciuriIntr-un vas se amesteca putina faina cu o lingura cu zahar si o lingurita cu sare, apoi se face un spatiu in mijloc, in care se toarna 1 pahar cu apa calduta (nu fierbinte!). Se amesteca bine cu...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: ancutsa in DulciuriIntr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare punem faina si facem o mica gropita in mijloc, in care turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cornulete pufoase
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere,...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni si cirese
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar. Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ancutsa in DulciuriSe pun 5 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici. Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa...Citeste continuarea
Dulceata de piersici
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala si se curata piersicile. Mi-au ramas aprox 1.5 kg piersici, care se taie in bucati mai mici. Eu am folosit 1 kg de zahar. Gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci....Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia...Citeste continuarea
Inghetata cu ciocolata
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe rupe ciocolata in bucatele, se pune intr-un craticior, apoi se adauga frisca lichida. Se pune craticiorul la foc si se amesteca ingredientele pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriDrojdia se dizolva cu zaharul si apa. Se adauga uleiul,esenta,coaja de portocala si faina cat cuprinde. Aluatul se lasa 30 minute la dospit,dupa care se presara faina pe masa si se rupe...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu piersici
Postat de: mirela0911 in PrajituriPiersicile se taie felii subtiri si se lasa sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, se...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni cu iaurt
Postat de: mirela0911 in DulciuriCapsunile se spala, se curata de codite si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul peste ele si se lasa timp de 15 minute pentru a lasa sirop. Se aseaza craticioara pe foc si se lasa sa dea...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt
Postat de: Moni_alex in DulciuriAm pus iaurtul la scurs intr-un tifon timp de ora. Dezghetam foile de placinta cu aproximativ o ora inainte de a face placinta. Batem bine ouale cu 8 linguri de zahar.Adaugam iaurtul scurs de...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: Anett in Mancaruri de legumeIn primul rand pregatim legumele, curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti a la Dana
Postat de: danadanutza23 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala, se curata si se pun la fiert. Cand sunt fierbinti se taie felii. Se ia un vas de yena sau o tava, se unge cu unt si se pune un strat de cartofi, apoi kaiser, cabanos, ouale...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne
Postat de: danadanutza23 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii, ii spalam, si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa cu ardeiul si morcovul dat pe razatoarea fina. Cand ceapa este bine calita punem carnea condfimentata dupa gust si o...Citeste continuarea
Crispy
Postat de: danadanutza23 in PuiAripioarele se spala si se pun la fiert in apa cu sare pana fierb. Amestecam fulgii de cartofi cu faina de ceapa, oregano, boia, maghiran, bucuioc, sare, piper si chilli. Separat batem ouale cu un...Citeste continuarea
Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de postPentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie. Buretii spalati si curatati bine se pun...Citeste continuarea
Budinca de ciocolata din avocado
Postat de: Anett in Vegan / Raw veganPregatim ingredientele. Curatam si scoatem samburele din avocado, apoi punem intr-un bol. Curatam bananele si adaugam in bol, cu un blender mixam pentru cateva minute. Adaugam pudra de cacao si...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste. Se mixeaza galbenusurile cu cate...Citeste continuarea
Prajitura cu ananas la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerAnanasul se scoatedin conserva si se pune la scurs. Se mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se face o spuma...Citeste continuarea
Lipie umpluta cu peste afumat si...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa si ciupercile se curata, se toaca marunt si se calesc 10 minute in ulei. Cand nu mai are zeama de la ciuperci se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron ceapa cu ciupercile, pestele...Citeste continuarea
Pipote si inimi de pui cu gnocchi...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerLegumele se curata, se spala si se toaca marunt. In vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa si ardeiul tocat, morcovii rondele, mazarea si...Citeste continuarea
Penne cu ciuperci si sos alb cu...
Postat de: rocsi_1612 in PenneIntr-o cratita, punem apa cu sare si o transferam pe foc. Cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam pastele si le fierbem 8-10-12 minute, depinde de tipul de paste folosit. Cand sunt fierte, le...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: mirela0911 in OaieSe spala bine pulpa de miel apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura. Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca...Citeste continuarea
Muschi de vitel la slow cooker...
Postat de: Valentin68 in Slow CookerSe scoate muschiul de la congelator si se lasa la dezghetat de seara pana dimineata. Se spala se usuca cu un servet , apoi se curata de eventualele pielite, se portioneaza si se condimenteaza. Se...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu capsuni si...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriCapsunile se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare sa se scurga de seara pana dimineata. Se unge o tava termorezistenta cu unt. (diametrul de 26 cm) Biscuitii se sfarama in robot si se pun...Citeste continuarea
Tocana de miel cu cartofi la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCarnea de miel se portioneaza, se curata si se spala. Legumele se curata si se toaca. In vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 lse pune uleiul, ceapa tocata, morcovii taiati...Citeste continuarea
Sandvis pentru Ziua Tatalui cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe prajesc feliile de bacon, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, pana devin crocante. Se scot pe un prosop de hartie. Se ung feliile de paine cu unt pe una din parti. Se cealalta parte se...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu mujdei de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeCartofii se spala bine si se curata. Se amesteca cu ulei de masline, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 20-30 de minute, pana devin crocati si sunt gatiti...Citeste continuarea