Tarta cu branza si dovlecel

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2016 | 7346 vizualizari

 

O tarta buna, satioasa si de sezon!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 250 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 2-3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 280 g branza framantata
  • 200 g iaurt gras
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras
  • frunze patrunjel proaspat
  • masline negre fara samburi
  • rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si dovlecel:

Blatul: Intr-un vas se pune faina, sarea, oul batut si untul rece taiat bucatele mici. Se amesteca si se adauga apa in functie de cat este necesar, 2-3 lg. Se framanta un aluat omogen. Se da la frigider pana se pregateste umplutura.

Pt. umplutura: Se curata dovlecelul, se spala si se da pe razatoarea mare. Se presara sare deasupra si se lasa 15 minute deoparte, apoi se scurge bine de apa (se strange in pumni).

Se pune intr-un bol branza, iaurtul si oul batut. Se omogenizeaza. Se taie ardeiul gras cubulete, maslinele se feliaza, se taie marunt patrunjelul. Se pun dovleacul bine scurs, se amesteca apoi se pun restul ingredienteleor. Se amesteca bine apoi se lasa deoparte.

Se ia aluatul si se intinde in forma rotunda putin mai mare decat diametrul tavii. Se imbraca tava cu aluatul, inclusiv peretii. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute.

Se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura, se niveleaza iar deasupra se aseaza rosiile cherry taiate in doua. Se da la cuptor din nou si se lasa pana se rumeneste si branza capata o culoare aurie.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dovlecelul l-am folosit cu tot cu miez, nu avea seminte mari.

2

Se pot folosi orice ingrediente preferati pentru umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Catalina L 1

25.07.2016, 21:07

imi placeeee

Gherca Daniela 1

25.07.2016, 23:28

gustoasa!

Andra_Constantinescu 1

26.07.2016, 10:04

Tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui