Chiar daca nu beau cafea, imi place mult mirosul si gustul ei. Imi era dor de o prajitura cu crema de cafea si se cerea pregatita cat de curand. Am pus si cateva arahide, o glazura de ciocolata si gata prajitura delicioasa!
Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi turnam usor uleiul. Adaugam iaurtul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand sunt bine batute albusurile, le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu ajutorul unei palete. Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal. Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam. Introducem prima foaie de blat in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute. Cand este gata, o scoatem si o punem pe cealalta la copt. Foile de blat coapte, le lasam sa se raceasca.
Crema: Intr-un vas amestecam zaharul cu amidonul si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana amidonul este complet dizolvat. Restul de lapte il punem intr-o cratita si il transferam pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Untul, de la temperatura camerei, il mixam pana devine spuma. Incorporam peste untul mixat, crema rece, lingura cu lingura si mixam la viteza mica. La final adaugam ness-ul, arahidele macinate si amestecam totul cu o paleta. Asezam primul blat pe un tocator, turnam crema si o nivelam. Punem al doilea blat si dam prajitura la frigider 1-2 ore.
Glazura: Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol de inox si turnam frisca lichida. Transferam bolul pe baie de aburi si amestecam pana ciocolata este complet topita. Scoatem prajitura de la frigider, turnam usor glazura pe centrul prajiturii, iar cu ajutorul unei palete o intindem si pe margini. Deasupra punem arahidele tocate grosier. Dam iar prajitura la frigider pana se intareste si glazura. Se portioneaza si servim. Pofta buna!