Pilaf cu sos de masline

de Ancutsa in Mancaruri de post, 19 Iul 2016 | 5111 vizualizari

 

Aceasta mancare poate fie servita in perioada Postului.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mare cu orez;
  • 1 litru apa;
  • 1 cescuta ulei;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 telina mica;
  • Pentru sosul de masline:
  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov taiat rondele;
  • 200 g masline slab sarate;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • un varf de lingurita sare;
  • un varf de lingurita piper;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2-3 linguri de bulion/suc de rosii;
  • Cateva frunzulite de patrunjel proaspat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu sos de masline:

Se pune 1 litru de apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ardeiul gras, toate legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute. Mai departe, se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am turnat o cescuta de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul cam cu trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Cat timp sta pilaful in cuptor, putem pregati sosul de masline. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.

Cand scade apa, adaugam maslinele si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

Dupa aceea, adaugam in mancare 2-3 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine si o turnam prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Cand orezul este gata, se asaza pe farfurii si se toarna peste el sos de masline. Este foarte gustos. Se decoreaza cu patrunjel proaspat.

Pofta Buna!

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/pilaf-cu-sos-de-masline.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu sos de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale