Mancare de fasole verde

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 19 Iul 2016 | 2679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe;
  • 1 ardei rosu;
  • 2 cani de apa;
  • 1 kg fasole verde;
  • un varf de lingurita sare;
  • un varf de lingurita piper;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • Cateva frunzulite de patrunjel proaspat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde:

Se spala fasolea si se curata.

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga ardeiul taiat marunt, sare si piper, se acopera cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se adauga fasolea.  Se completeza cu apa, la nevoie.

Cand s-a fiert, se pregateste sosul.  Se adauga in mancare 2 linguri cu bulion desfacut in putina apa. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.  Se amesteca bine, sa nu se lipeasca, se potriveste de sare, daca mai trebuie.

Se ia focul si se decoreaza cu patrunjel proaspat.

Se poate servi cu paine prajita sau salata asortata.

 

Portii: 4

Timp: aprox 1h

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/mancare-de-fasole-verde.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu porumb