De fiecare data cand fac clatite umplute cu fineti si banane ma duc cu gandul la litoral, asa ca tot suntem in sezon m-am gandit sa postez reteta mea de clatite.
Intr-un bol se bat cu telul ouale cu zaharul, se adauga apoi laptele si faina si se obtine o compozitie nici prea consistenta (in acest caz se mai adauga putin lapte) nici prea fluida (se mai adauga putina faina).
La foc potrivit punem tigaia de clatite unsa cu putin ulei (eu folosesc un servetel imbibat cu ulei sa sterg suprafata tigaii, astfel evit sa imi iasa clatitele uleioase), apoi cu un polonic sau o ceasca punem compozitie in tigaie suficient cat sa se intinda un strat subtire pe toata suprafata ei. Intoarcem clatita pe ambele parti (nu o lasam foarte mult, o intoarcem de indata ce prinde o culoare aurie placuta) dupa care o rasturnam pe o farfurie. Repetam procedura pentru fiecare clatita.
Cand am terminat toata compozitia ungem fiecare clatita cu fineti si taiem cate 4-5 rondele de banane. Clatitele odata umplute le putem rula sau le putem impacheta in 4 (asa cum apare in foto).
Pofta buna!
1
Pentru mai multe portii se dubleaza cantitatile mai sus mentionate;
2
In loc de lapte puteti folosi si apa minerala, ies la fel de gustoase;
3
Umplutura poate fi diversificata, in loc de fineti cu banane puteti pune gem, dulceata, miere si presaram nuci maruntite etc.