Cozonac pufos cu rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 24 Iul 2016 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1kg faina alba proaspat cernuta
  • 200 gr. zahar tos
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 3 oua mari de casa
  • 200 gr. unt la temperatura camerei
  • 300ml lapte caldut
  • 40 ml ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 500 gr. bucatele de rahat
  • 1 albus+zahar tos pentru uns cozonacii
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu rahat:

Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie.

Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele caltut si am incorporat faina.

Din cand in cand am picurat ulei, pana la desprinderea aluatului de pe maini.

m acoperit vasul cu un prosop curat de bucatarie, apoi l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am preincalzit cuptorul la 170 grade, am uns doua forme de cozonac cu ulei.

Pe masa infainata am impartit aluatul dospit in doua.

Am intins fiecare parte de aluat in foaie de grosimea unui deget, am asezat bucatele de rahat, am rulat strans aluatul si l-am asezat in tava unsa cu ulei.

La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat.

Am acoperit tavile, le-am mai lasat la dospit inca 15 inute, apoi am introdus tavile in cuptorul preincalzit pentru cca 45 minute.

Inainte cu 15 minute de scurgerea acestui timp am scos tavile din cuptor, am uns cozonacii cu albus batut si am presarat zahar tos.

Am mai dat 15 minute tavile in cuptor, apoi le-am scos, am rasturnat cu grija cozonacii fierbinti din tava, i-am asezat pe un gratar sa se raceasca.

Am taiat felii dupa racirea completa si am servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

27.07.2016, 06:06

am completat multumesc pentru observatie

miki_a 1

27.07.2016, 11:08

Cu drag! Arata foarte bine!

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:18

Ce frumusete de cozonac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta normanda cu mere