Tort de clatite cu ciocolata si fructe

de Bucataras in Dulciuri, 22 Iul 2016 | 11076 vizualizari

 

Daca va plac clatitele trebuie sa treceti la nivelul urmator … TORTUL DE CLATITE! 

Alex Cirtu va arata pas cu pas cum sa se face -  Nu aluneca clatitele, nu se rup… e reteta testata! 

 

INGREDIENTE

  • 150 g de unt
  • 1050 ml de lapte
  • 9 oua
  • 280 g de faina
  • 10 lingurite de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • extra unt pentru prajit

Pentru crema de zmeura:

  • Zahar – 60 g
  • Zmeura proaspata – 250 g
  • Smantana frisca – 470 ml
  • Zahar pudra – 125 g
  • Mascarpone – 250 g (la temperatura camerei)

Pentru ganaj:

  • 300 g de ciocolata alba
  • 100 ml de smantana de gatit
  • Pentru decor va sugerez sa cumparati fructe proaspete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu ciocolata si fructe:

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte. Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati treptat faina si sarea. Adaugati treptat laptele cald si untul topit. Lasati-l cateva ore la frigider pentru a se omogeniza mai bine.

Eu va propun sa folositi 2 tigai - clar va veti usura munca. Daca nu, atunci va dura putin mai mult. Puneti-le pe foc, ungeti-le cu putin unt si adaugati compozitie in functie de cat de groase le preferati. Ar trebui sa va iasa cca 25-30 de bucati.

Conteaza foarte mult si diametrul tigaii pe care-l aveti.

Dupa ce s-au rumenit pe o parte, intoarceti-le folosind o spatula de silicon sau pur si simplu invartiti-le in aer. Mai lasati-le cca 5-10 secunde si pe partea cealalta si scoateti-le pe o farfurie. Repetati procesul cu fiecare clatita in parte. Este foarte important sa le lasati sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra. Pana se racesc noi ne putem apuca de crema.

Zdrobiti zmeura proaspata cu cele 60 de g de zahar. Motivul pentru care nu le blendez este ca-mi doresc bucati putin mai mari. Cu ajutorul unui mixer, bateti smantana pentru frisca. Cand e aproape inchegata adaugati zaharul pudra si crema mascarpone. Puneti si zmeura peste. Lasati crema la frigider cca o ora inainte de a o intinde.

Acum a venit momentul sa asamblam tortul de clatite. Puneti crema pe fiecare clatita in parte pana le epuizati. Lasati-o la frigider peste noapte pentru a se inchega mai bine. Puneti smantana de gatit la incins pe foc si turnati-o peste ciocolata alba, tocata la cutit in prealabil. Amestecati bine pana ce se omogenizeaza totul. Turnati ganajul deasupra si nivelati bine cu o spatula. 

Decorati cu fructe proaspete si lasati cca 2 ore la frigider inainte de a-l taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Delaco" la ghiveci