Cheesecake cu visine si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 18 Iul 2016 | 3468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • bază
  • 400 gr biscuiți simpli, fragezi
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • crema de brânză
  • 300 gr brânză de vaci
  • 5 linguri cu zahăr alb
  • 300 gr iaurt natur (de tip grecesc)
  • 500 gr mascarpone
  • puțin rom
  • 5 gr gelatină
  • 30 ml apă
  • 100 ml lapte dulce rece
  • cireșe negre (congelate am folosit eu)
  • vișine proaspete (fără sâmburi)
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 100 ml lapte dulce
  • puțin rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine si ciocolata:

 Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc.

Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă pesmetul de biscuiți cu untul topit. Nu trebuie să iasă inchegată compoziția, veți vedea de ce. Se asază pesmetul în forma de copt, în strat egal, se nivelează frumos și se presează cu o lingură. Se asază peste bază câteva vișine și cireșe negre, desamburite, și se aliniază în cerc, pe langă margine.

Separat, se hidratează gelatina în putină apă, timp de 10 minute, apoi se incălzeste cât să se topească granulele de gelatină. Atenție! Nu o fierbeți, în caz contrar nu va lega compoziția!

Brânza de vaci se spumează cu iaurtul și cu zahărul. Se adaugă romul, brânza mascarpone, iar la final se desface toată compoziția cu lapte. Se încorporează și gelatina. Se toarnă compoziția de branză peste bază de biscuiți, începând din mjiloc. Fructele vor rămane frumos la locul lor și vor arăta bine când se taie felia.

Peste compoziția de branză, se asază pe toată suprafața un alt strat de vișine. Aici, eu am folosit un plic de gele să le țin legate, insă apoi m-am gândit să vin și cu glazură de ciocolată, astfel că vă recomand să renunțați la plicul de gele.

Ciocolata se topește pe baie de aburi impreună cu laptele. Când s-a topit, se amestecă să se omogenizeze, se ia de pe foc și se adaugă romul. Se lasă puțin să se tempereze, apoi se toarnă peste fructe. Se dă totul la rece câteva ore, preferabil pană a doua zi.

În momentul servirii, se feliază, se savurează cu ochii închiși! Este incredibil de gustos!

Notă: Baza va fi extrem de fragedă, fărâmicioasa, și ușor însiropata de la fructele care au lăsat din suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Catalina L 1

25.07.2016, 21:15

RuxyRux 1

31.07.2016, 23:28

Am venit Laurici scump...sa vad ce-am ratat.......arata bestial! Sigur nu mai ai!

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu visine si ciocolata