Varza noua, proaspata si gustoasa combinata cu marar si muschiulet de porc este o nebunie.
Tocati varza marunt si asezati-o intr-un castron incapator. Adaugati peste ea mararul tocat si amestecati bine cu sare. "Framantati" putin varza in mana pentru a se inmuia.
Intr-o tigaie caliti ceapa in cele 2 linguri de ulei. Adaugati si bulionul de rosii si mai lasati 2-3 minute. Varsati ceapa in castron peste varza si omogenizati bine.
Feliati muschiuletul si prajiti-l in tigaia in care ati calit ceapa. Lasati carnea cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Intr-o tava de yenna asezati ingredintele astfel: varza, jumatate din cantitatea de carne, varza, cealalta jumatate de carne si iar varza. Deasupra asezati felii de rosie.
Intr-o cana de apa dizolvati cele 3 linguri de pasta de ardei si turnati in tava, peste varza.
Dati tava la cuptor la 200 grade pentru 45-50 minute. Scoateti tava din cuptor si verificati daca este varza gatita. Completati cu sare, daca mai este cazul. Daca nu este varza gatita mai dati la cuptor pentru circa 20 minute.
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute!
Sa aveti pofta!
1
Aveti grija la timpul de gatire al verzei, varza noua se inmoaie repede si se face "fleasca" daca o gatiti prea mult.
2
Puteti inlocui muschiuletul de porc cu carnati, costita, sunca afumata.