Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.
Pentru perisoare:
Pentru sos:
Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul.
Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore.
Intr-o craticioara punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de masline si putin unt.
Dupa cateva minute punem apa cat sa acopere si punem perisoarele scoase din frigider.
Se lasa la foc mic sa fiarba,se mai completeaza cu apa daca este nevoie.
Cand perisoarele sunt fierte,punem intr-un castron smantana,amestecata cu faina si subtiata cu apa si o turnam in cratita.
Se lasa sa fiarba la foc mic,punem parmezanul ras si frunzele de busuioc rupte in bucati mai mici.
Se mai lasa cateva minute si se pot servii.
Puteti face o garnitura de piure de cartofi sau orez.
La sfarsit puteti pune marar proaspat tocat marunt.
1
Perisoarele se pot fierbe separat in apa.