Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

de Bya Ralu in Vita, 20 Iul 2016 | 4853 vizualizari

 

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 400 g carne tocata vita
  • 1 ou
  • 1/2 lingura de orez
  • vegeta/piper/tumeric

Pentru sos:

  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1/2 lingura faina
  • 50 g parmezan ras
  • frunze proaspete de busuioc
  • ulei de masline
  • unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan:

Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul.

Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Intr-o craticioara punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de masline si putin unt.

Dupa cateva minute punem apa cat sa acopere si punem perisoarele scoase din frigider.

Se lasa la foc mic sa fiarba,se mai completeaza cu apa daca este nevoie.

Cand perisoarele sunt fierte,punem intr-un castron smantana,amestecata cu faina si subtiata cu apa si o turnam in cratita.

Se lasa sa fiarba la foc mic,punem parmezanul ras si frunzele de busuioc rupte in bucati mai mici.

Se mai lasa cateva minute si se pot servii.

Puteti face o garnitura de piure de cartofi sau orez.

La sfarsit puteti pune marar proaspat tocat marunt.

TIPS-URI

1

Perisoarele se pot fierbe separat in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate in sos de rosii