O reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.
Castraveti se spala in mai multe ape si se taie la capete. Ceapa si morcovii dupa ce sunt curatate se taie rondele, hreanul se taie feliute sau fasii subtiri, usturoiul il curatam si-l lasam intreg sau daca este prea mare il taiem in doua.
In fiecare borcan punem feliute de ceapa, morcov, hrean, bete de marar, usturoi, cimbru si asezam castravetii in asa fel fara sa lasam locuri libere.
Intr-o oala sau cratita adaugam 3l de apa impreuna cu otetul, sarea, zaharul si frunzele de dafin si lasam sa dea in clocot. Adaugam boabele de mustar si piperul.
Asezam borcanele intr-o tava cu apa ca sa nu se sparga si le umplem cu compozitia preparata. Dupa ce punem capacele la borcane intoarcem fiecare borcan cu capacul in jos pe masa ca sa se sigileze capacul bine si sa nu permita aerului sa iasa. Borcanele se pun intr-un lighean si se acopera cu prosoape groase si se lasa sa se raceasca. Cand sau racit le punem intr-un loc racoros. Pofta buna!
1
Daca castravetii sunt prea mari ii puteti taia feliute pe care le asezati in borcane,stau la fel de bine pentru iarna.
2
Daca doriti castravetii sa fie picati puteti adauga cate un ardei iute la fiecare borcan sau dupa gustul fiecaruia.
3
Castravetii se taie la capete pentru a nu risca sa fie fundul amar si arata mult mai bine in borcane.
4
In loc de zahar puteti folosi indulcitor.
5
Borcanele se pun la racit acoperite bine si ferite de razele soarelui.