Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paine integrala
Postat de: ancutsa in Retete diabeticiSe pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem...Citeste continuarea
Paine cu seminte si lapte
Postat de: ancutsa in PiineSe prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se arda. Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia...Citeste continuarea
Spuma de capsuni
Postat de: Adrian2016 in DulciuriCapsunile se curata de codite si se spala bine.Le-am taiat in doua pe cele care au fost mari si le-am pus in blender si le-am maruntit.Separat se bate spuma albusul....Citeste continuarea
Pilaf cu carne de porc
Postat de: ancutsa in PorcIntr-o cratita se pune putin ulei si se prajeste carnea pe ambele parti. Se adauga un pahar cu vin, sare, piper, 1-2 foi de dafin si se inabusa la foc mic. Cand a scazut lichidul, se mai adauga o...Citeste continuarea
Pilaf cu sos de masline
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe pune 1 litru de apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ardeiul gras, toate legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa...Citeste continuarea
Mancare cu masline si carne
Postat de: ancutsa in PorcSe prajeste carnea in ulei cu sare si piper, pana se rumeneste. Se adauga apa cate un pic, pana se face carnea. Totul dureaza aprox 30 de minute. Cand este gata carnea, se scoate pe o farfurie...Citeste continuarea
Mancare cu masline
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper si o lingurita de Maggi, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute. Cand...Citeste continuarea
Salata cu vinete a la tzatiki
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele coapte se curata de coaja si se toaca .Eu le-am tocat mai grosier . Imi place aceasta consistenta ,sa simti gustul vinetei . Spalati legumele .Ceapa si usturoiul se...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spala fasolea si se curata. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga ardeiul taiat marunt, sare si piper, se acopera cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba....Citeste continuarea
Musaca de carne si cartofi
Postat de: ancutsa in PorcSe pun cartofii cu tot cu coaja la fiert. Intre timp, ne putem apuca de lucru: calim ceapa in putin ulei, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Dam de pe foc, adaugam sare si piper,...Citeste continuarea
Castraveti fara conservanti pentru...
Postat de: reisnaor_2006 in MuraturiCastraveti se spala in mai multe ape si se taie la capete. Ceapa si morcovii dupa ce sunt curatate se taie rondele, hreanul se taie feliute sau fasii subtiri,...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si banane
Postat de: maria_ilie in DulciuriIntr-un bol se bat cu telul ouale cu zaharul, se adauga apoi laptele si faina si se obtine o compozitie nici prea consistenta (in acest caz se mai adauga putin lapte) nici prea fluida (se mai...Citeste continuarea
Varza călita cu mușchiuleț de porc
Postat de: AndrutzaP in PorcTocati varza marunt si asezati-o intr-un castron incapator. Adaugati peste ea mararul tocat si amestecati bine cu sare. "Framantati" putin varza in mana pentru a se inmuia....Citeste continuarea
Ciorba acra din gaturi de curcan cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeGaturiile de curcan se taie in bucati mai mici si se pun in oala de ciorba la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt,morcovul il taiem rondele,ardeiul kapia si pastarnacul...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt de piersici
Postat de: Alepaty in PrajituriFoarte simpla aceasta prajitura. Am inceput prin a tapeta o tava de chec cu folie alimentara. Piscoturile se trec prin sucul de la compot si se tapeteaza forma de chec cu ele. Gelatina se...Citeste continuarea
Cheesecake cu visine si ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriSe pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor...Citeste continuarea
Salata de pui si legume, cu iaurt
Postat de: privatelaura in SalateSe pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pipetul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar pieptul. Se...Citeste continuarea
Crumble cu fructe de padure si...
Postat de: privatelaura in DulciuriSe pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz....Citeste continuarea
Desert rapid
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPregatim rapid aluatul de clatite, inghetata e de la magazin, nu m-am complicat eu sa o pregatesc....Intr-un castron punem ouale, adaugam sarea si uleiul si amestecam bine, apoi punem zaharul si...Citeste continuarea
Tortul nostru brownie
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiTopim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Adaugam si...Citeste continuarea
Supa de raci
Postat de: Ksenya in SupeFierbem racii conform retetei "rasol de raci pentru bere". http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la...Citeste continuarea
Rosii si ardei umpluti
Postat de: dantes in PorcRosiile se scobesc,la ardei taiem codita si ii curatam de seminte,ceapa o taiem marunt.Calim ceapa in ulei adaugam orezul,pasta de rosii si mararul tocat marunt.Aceasta compozitie o amestecam cu...Citeste continuarea
Frittata
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai taiem toate legumele si carnatul in rondele. Amestecam ceapa cu ardeiul, cu vanata tocata si cu carnatul si le punem la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute sa se inmoaie bine....Citeste continuarea
Oua in cuib de bacon
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul...Citeste continuarea
Cornuri cu branza sarata in aluat
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte,...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu piept de pui...
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateCartofii se spala si se pun la fiert intregi in 1,5 l apa cu o lingura de sare, foile de dafin, cateva boabe de piper negru si o lingurita de cimbru. Dupa ce s-au patruns bine, se curata de coaja,...Citeste continuarea
Prajitura cu strugurei
Postat de: Valclaudia in DulciuriSeparam ouale. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de...Citeste continuarea
Omleta cu legume la cuptor
Postat de: Alepaty in Mancaruri de legumeOuale se bat cu telul impreuna cu condimentele,se adauga pe rand legumele,dovlecelul trebuie dat pe razatoarea mica,se adauga laptele si la final faina. Se pune intr-o tigaie,se pune deasupra...Citeste continuarea
Ardei umpluti - Reteta gustoasa la...
Postat de: Valclaudia in PorcCum se prepara Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor Spalam ardeii, apoi cu ajutorul unui cutitas indepartam cotorul, semintele si nervurile. Carnea tocata o punem intr-un castron,...Citeste continuarea
Tarta cu mere si inghetata
Postat de: mirela0911 in PrajituriMerele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se pune zaharul si amidonul si se amesteca bine. Se lasa deoparte. Painea se taie cubulete. Inr-un bol se amesteca ouale cu...Citeste continuarea
Tort de biscuiti cu mascarpone si...
Postat de: Mutulica in DulciuriÎntr-un castron mixam 500 g mascarpone cu 200 crema ciocolata si 100 ml smantana. Dam crema la frigider 30 minute. Amestecam cafeaua cu 100 ml lapte, iar prin acest amestec vom trece...Citeste continuarea
Briose cu surprize
Postat de: Valclaudia in DulciuriSeparam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu melasa,senintele de in, zaharul vanilat, praful de copt stins in...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu migdale...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator. Amestecam, apoi adaugam...Citeste continuarea
Foietaj de casa cu unt si ricotta...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAm pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm. I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei. Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie...Citeste continuarea
Placinte cu loboda la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram...Citeste continuarea
Supa de rosii cu taietei chinezesti...
Postat de: Valclaudia in Supe/CiorbeCuratam si spalam ceapa, ardeiul si morcovii. Punem apa in oala, adaugam ceapa intreaga, morcovii taiati rondele si ardeiul taiat bucatele. Punem uleiul, sare si piper macinat dupa gust. 1...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu cartofi si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani) Puțin...Citeste continuarea
Friganele cu sirop de artar, coaja...
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale se mixeaza cu un tel cu siropul de artar. Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu vanilia si coaja de portocala. Fiecare felie de toast alb se inmoaie in compozitie si se...Citeste continuarea
Friganele sarate cu mozarella si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriLaptele caldut se toarna usor peste ouale batute cu mozarella si parmezan. Feliile de paine se inmoaie cateva secunde in compozitie, se scurg rapid si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se...Citeste continuarea
Placinta cu spanac, urda si crema...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura. Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate. La final adaugam...Citeste continuarea
Iahnie de fasole rapida
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de legumeCeapa, ardeiul si morcovii se spala si se toaca marunt. Ceapa se caleste 5 minute in uleiul preincins, apoi se adauga morcovul. Dupa alte 5 minute se adauga ardeiul si se mai lasa sa se...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copti
Postat de: ancutsa in SalateSe coc vinetele si ardeii. Cand s-au copt ardeii, se pun intr-un vas, se presara peste ei sare si se acopera cu un capac, sa se abureasca si sa se decojeasca mai usor. Se curata...Citeste continuarea
5 moduri de a pregati sandwich-uri...
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriMODEL 1: Tăiem miezul feliilor de pâine în forme dreptunghiulare, egale. Le întindem puţin cu sucitorul şi asamblăm astfel: dreptunghiul format din...Citeste continuarea
Ghiveci la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerCica cioroiul asta Crock-Pot gateste in liniste nici o caraiala nu se aude, poti sa-ti faci manichiura, pedichiura-n liniste cat gateste el...... Asadar si prin urmare, pregatim legumele, le...Citeste continuarea
Foietaj cu rahat
Postat de: stefy_a in Dulciuri- se lasa la dezghetat pachetul de foietaj - se taie bucatele mai lungi (baghete) rahatul - cand s-a dezghetat foietajul, se taie patratele si se pune rahat pe fiecare bucata (eu am pus cate 2...Citeste continuarea
Cartofi natur
Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri- se curata cartofii, se spala, se taie cuburi mai mari sau mai mici dupa cum doriti si se pun la fiert in apa cu sare - cand au fiert se scot din apa si se aseaza pe o farfurie si peste ei se...Citeste continuarea
Prajitura cu cirese (plimbate)
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai, spalam tacamurile de pui si le punem la fiert, cu un pic de sare, intr-o oala cu cca. 6 l apa. Avem grija sa spumam din cand in cand. Cat timp fierbe carnea de pui, ne apucam de legume,...Citeste continuarea
Cordon Bleu la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se feliaza,se bate fiecare bucata de carne si se condimenteaza. Pe fiecare felie de pui se pune ,o frunza de busuioc ,jumatate de felie de sunca si de cascaval si se ruleaza cu...Citeste continuarea
Blondine cu zmeura si crema de...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput se pune zmeura la dezghetat intr-o strecuratoare. Pentru aluat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul se spumeaza cu dulcele natural. Se adauga...Citeste continuarea