Reteta de azi e tot una simpla si destul de rapida, o reteta de sezon, as zice, o reteta absolut delicioasa, vegetariana sau de post daca vreti, o reteta pe care v-o recomand cu toata caldura, mai ales daca va plac mancarurile fara carne. Eu am mai spus-o, prefer oricand o mancare facuta din legume proaspete in locul unei fripturi.
Mai intai se coc ardeii si se curata de coaja si seminte. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei.
Se adauga apoi ardeii taiati fasii si se lasa sa fiarba cateva minute, timp in care se oparesc rosiile si se curata de pielita, apoi se toaca cubulete si se pun peste ardei si ceapa. Se mai lasa la fiert 5 minute, apoi se adauga ardei iute (eu am pus doar doua rondele, sa fie doar putin picanta tocanita) si nautul scurs.
Se adauga sare, piper, usturoi si se mai lasa 5 minute sa fiarba, apoi se stinge focul si se presara patrunjel verde deasupra. Se serveste cu paine proapsata (tocmai facuta la masina de paine :) ) sau mamaliga.