Tort Lela

de Ancutsa in Torturi, 6 Sep 2016 | 3949 vizualizari

 

 
 Tort cu nuca, vanilie si frisca, imbracat in trandafiri si ornamente de ciocolata.
 
 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua mici sau 5 mari;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (pline) de faina;
  • 7 linguri nuca;
  • o lingurita si jumatate praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri (rase) zahar;
  • 250 ml lapte;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 6 linguri zahar;
  • Coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida;
  • Ornamente ciocolata.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lela:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o craticioara rotunda pe foaie de copt si se da la cuptor 30-35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

 

Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan),  apoi se lasa la racit.

 

Se taie tortul in doua parti si se insiropeaza.

 

Crema de vanilie:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru decor.

 

Decorul:

Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare.

Se decoreaza tortul cu trandafiri din crema de vanilie pastrata mai devreme, ghidandu-va dupa pozele de mai jos. Pe lateral, se acopera tortul cu randuri de frisca.

Pe deasupra se decoreaza cu ornamente de ciocolata  si gargarite din zahar (eu le-am cumparat) sau orice mai doriti. Sper sa va placa!

 

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.

 

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/tort-lela.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean