Dulceata de cirese cu piper

de mihaelar63 in Dulciuri, 1 Sep 2016 | 2650 vizualizari

 

   Mi-a venit aceasta idee dupa ce am mancat ciocolata cu fulgi de chilli . Mi-a placut combinatia dulce- picant !
 

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg cirese
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri, rase, piper negru boabe
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese cu piper:

  1. Ciresele se curata de codite si se spala cu apa rece .
  2. Lasati timp de o jumatate de ora ciresele intr-un vas cu apa rece . Daca din intamplare au  ,, vizitatori'' in interior acestia vor iesi la suprafata apei .
  3. Scurgeti ciresele de apa cu ajutorul unei site .
  4. Se curata de samburi si se presara in straturi jumatate din cantitatea de zahar.
  5. Acoperiti vasul si lasati ca fructele sa se macereze  de seara pana dimineata .
  6. Ciresele lasa sirop . Daca va pare prea mult ,colectati excesul si-l folositi la prepararea  de bauturi racoritoare .
  7. Adugati piperul boabe peste fructe .
  8. Puneti ciresele la fiert intr-o oala non-aderenta . Eu le-am fiert timp de 40 minute in multicooker-ul Philips .
  9. Se pune restul de zahar si se mai fierbe  20 minute .
  10. Puneti dulceata in borcanele curate, uscate , sterilizate corespunzator si inchideti ermetic cu ajutorul capacului cu filet .
  11. Borcanele se pun la dunst cald uscat, invelite bine cu o patura groasa pana a doua zi .
  12. Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii.
  13. Pastrati borcanele cu dulceata la rece in camara sau pivnita pana in momentul consumarii .
  14. Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez , gris cu lapte sau garnitura la papanasi .

TIPS-URI

1

Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii.

2

Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez , gris cu lapte sau garnitura la papanasi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

03.09.2016, 00:03

Claudia sunt curioasa tu ce ai mai pune in ea . Precis ai tu vreo idee interesanta

mirela0911 1

03.09.2016, 19:27

Sigur mi-ar placea combinatia!

mihaelar63 1

05.09.2016, 21:54

Ai curaj, Mirelo ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz