Creveti cu ananas si sos dulce acrişor

de Catalina L in Fructe de mare, 2 Sep 2016 | 7103 vizualizari

 

Stiti ca-mi place bucataria chinezeasca iar aceasta reteta este reprezentativa !
Confucius, unul dintre cei mai mari filosofi chinezi a zis: „Mancarea si dragostea sunt cele mai importante necesitati ale umanitatii”.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/creveti-cu-ananas-si-sos-dulce-acrisor.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți rozi cruzi sau fierti
  • Marinada:
  • 1 lingurita plina de faina,
  • 2 lingurite de amidon de porumb- Maïzena,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 1 albus de ou
  • 150 gr ananas proaspat (aproximativ o jumătate de ananas)
  • 1 ardel gras rosu taiat in lamele
  • 1-2 cepe tocate marunt
  • 200 gr de sos dulce acrisor (il gasiti in raionul asiatic - il puteti face si de casa reteta la rubrica tipsuri)
  • 1 galbenus de ou
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • faina, ulei
  • verdeata tocata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu ananas si sos dulce acrişor:

Curatam creveții (am folosit fierti cumparati proaspeti de la pescarie). 

Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada.

Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute.

Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou si amestecati.

Intr-un wok/tigaie puneti cateva linguri de ulei la-ncalzit. Dati fiecare crevete prin faina si puneti la prajit. Rumeniti crevetii pe fiecare parte (cca 4 minute) si le scoateti pe hartie absorbanta.

In alta tigaie puneti o lingura de ulei la-ncalzit, adaugati apoi ceapa, ananasul, ardeiul rosu si le sotati timp de 3 minute la foc iute.

Reduceti focul, adaugati sosul dulce acrisor, crevetii si amestecati usor.

Gatiti inca 2-3 minute la foc potrivit.

Mancarea este gata!

Se serveste fierbinte, cu orez simplu sau cu nouilles- reteta aici.

Pofta Buna !

TIPS-URI

1

sosul dulce acrisor il gasiti in raionul asiatic - il puteti face si de casa reteta aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu ananas si sos dulce acrişor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guzel Pilaf - Califul Îngâmfat