Chifle cu seminte

de Carmen in Piine, 1 Sep 2016 | 3621 vizualizari

 

De ce aleg sa fac chifle in loc de paine?
1. Pentru ca se coc mai repede
2. Evit firimiturile rezultate la feliere
3. Mult mai aspectuase
4. Se mentin proaspete mai mult decat painea
5. Toata lumea le iubeste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 500 apa sau apa si lapte
  • 3 - 4 linguri de ulei
  • seminte de dovleac, susan, mac , ce va place
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Se face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut.

Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final uleiul. Se framanta bine, cu mana sau cu masina sau cu robotul. Se adauga seminte dupa placul si pofta inimii. Se formeaza chiflele care se lasa la crescut, se ung cu ou batut si se presara seminte si apoi se coc la 175 de grade timp de 20 - 30 minute functie de cuptor

TIPS-URI

1

maiaua o fac direct in mijlocul castronului in care am pus faina

2

o tava cu apa sub tava chiflelor si crescuta temperatura cu 10 grade va avea ca rezultat o coaja moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru micul dejun