Prajitura cu castane si crema de ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 29 Aug 2016 | 2617 vizualizari

 

O prajitura aromata si foarte gustoasa. Am optat pentru un blat pufos , piscot, umplut cu piure de castane si o budinca de ciocolata facuta in casa . Blatul l-am insiropta cu cafea naturala diluata,iar deasupra am pudrat-o cu cacao din plin pentru o aroma amaruie. 

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri faina
  • -1plic praf de copt
  • -praf de sare
  • -1 lingurita rom
  • -coaja razuita de portocala
  • Pt crema de ciocolata:
  • -300 ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura cacao de calitate
  • -200 ml frisca
  • Extra :
  • -200 gr piure castanet
  • -70 ml cafea+70 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu castane si crema de ciocolata:

  • Blat

    Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte.

    Albusurile impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom le batem spuma tare . Trebuie sa fie batute bine astfel incat in momentul cand ridicam paletele mixerului sa ramana un mot.

    Adaugam coaja razuita de portocala in albusuri, galbenusurile si apoi treptata amestecand se sus in jos cu o paleta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

    Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.

    Turnam compozitia in tava , nivelam si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute . Pentru a fi siguri ca este copt blatul folosim o cobitoare , daca iese curate atunci este in regula .

    Pana cand se coace blatul facem crema .

    Intr-o cratita cu fund gros punem amidonul, zaharul , cacao si turnam incet laptele. Trebuie sa amestecam , eu folosesc de obicei un tel para ca sa nu ramana cocoloase. Punem pe foc si amestecam continu pana cand se formeaza o crema groasa . Eu am racit-o rapid, am pus cratita intr-o galeata cu apa foarte rece ,dar se poate lasa sa se raceasca incet.

    Cand a fost rece am batut frisca tare si le-am amestecat.

    Piureul de castanet l-am decongelat si l-am lasat deoparte sa-si astepte randul.

    Intr-o cana am amestecat 70 ml cafea naturala cu apa.

    Asamblam :

    Blatul l-am taiat cand a fost rece , de preferinta a doua zi, in jumate . Am insiropat cu jumate din cafea , am aintins piureul de castanet si ¾ din crema . Am nivelam .

    Jumatatea de blat ramasa am insiropat-o cu cafeluta care mai era in cana , am asezt blatul peste crema . Deasupra am pus restul de crema si am pudrat cu cacao .

    Lasam sa se raceasca si servim .

    Va doresc pofta buna.

     

     

     

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu castane si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere