Acest tort fin si tare gustos l-am ales ca sa sarbatoresc reteta cu numarul 100 pe Bucataras. Pentru crema de lapte m-am inspirat de la Violeta. Este simplu de facut dar are un gust tare bun.
Blat:
Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. La final adaugam colorantul (optional). Daca alegeti sa faceti blatul de cacao trebuie sa amestecati faina cu cacao, o treceti prin sita iar apoi incepeti sa o incorporati in amestecul de oua. Punem compozitia intr-o tava de 18 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa vedem daca este copt.
Crema de lapte:
Mixam untul cu zaharul pudra pana de vine cremos. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte iar restul de lapte il punem la fiert. Adaugam si ciocolata rupta bucatele, cele 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Cand laptele este fiert trebuie sa adaugam amidonul. Amestecam continuu l afoc mic pana se ingroasa ca o budinca. Cand crema de lapte este rece trebuie sa incorporam crema de unt in amestec.
Asamblare:
Taiem blatul in 3 sectiuni. Punem prima sectiune in inelul tortului si o insiropam. Adaugam jumatate din crema de lapte. Adaugam o doua sectiune si o insiropam. Adaugam restul de crema. Insiropam a treia sectiune si acoperim tortul cu acesta sectiune. Lasam la frigider peste noapte.
Presaram cafea sau cacao si punem ciocolata rasa, ciocolata rupta bucatele sau chipsuri de ciocolata.
1
Eu am pus 100 de grame de faina deoarece l-am facut simplu si am adaugat colorant pentru blat. Daca doriti puteti sa faceti blatul de cacao la care adaugati 50 g faina si 50 g cacao.