Galustele cu prune sunt foarte iubite la casuta noastra. Toata familia adora aceste bombite deosebit de gustoase!
Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp spalam prunele si apoi le scoatem samburii. Intr-o tigaie topim untul iar apoi adaugam pesmetul. Amestecam pana se rumeneste usor. Adaugam scortisoara si cele 130 g zahar. Amestecam. Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam sa se raceasca iar apoi ii pasam. Adaugam o lingura de ulei si un ou. Amestecam cu un tel usor. Adaugam faina cat cuprinde. La final trebuie sa avem un aluat putin lipicios. Se pune o oala cu apa la fiert. Cu mainile infainate rupem bucati de aluat si le aplatizam. Adaugam in fiecare bucata aplatizata cate o pruna pe care am spalat-o si i-am scos samburul. Rotunjim galustele. Adaugam 3 galuste in apa clocotita. Galustele sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. Le scoatem din apa iar apoi le dam prin pesmet. Sunt delicioase!