Nici nu va pot spune cat de mult imi place prajitura asta. Am tot facut-o atat cu mere cat si cu pere. Se face foarte repede si este combinatia ideala.
Pentru inceput pregatim merele. Le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele rase intr-o cratita pe foc mic. Adaugam zaharul si calim merele pana cand se evapora tot sucul. Dam de pe foc si lasam
sa se raceasca apoi adaugam scortisoara macinata si amestecam bine.
Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, vanilia si praful de sare. Adaugam untul topit si framantam pana cand se amesteca ingredientele si rezulta o compozitie nisipoasa.
Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie punem trei sferturi din compozitie si o tasam cu podul palmei.
Deasupra intindem merele calite si racite.
Pentru umplutura de branza mixam untul moale, pana cand devine cremos apoi adaugam zaharul, vanilia si zeama de lamaie si mixam bine. Adaugam ouale, pe rand si mixam dupa fiecare. La final incorporam branza de vaci si
praful de budinca.
Intrindem crema de branza peste mere iar deasupra presaram aluatul ramas.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute, sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar si portionam.