Prajitura cu mere si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 5 Sep 2016 | 4497 vizualizari

 

Nici nu va pot spune cat de mult imi place prajitura asta. Am tot facut-o atat cu mere cat si cu pere.  Se face foarte repede si este combinatia ideala.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 185 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 185 g unt
  • Umplutura cu mere:
  • 7-8 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • Crema de branza:
  • 150 g unt
  • 125 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 1 plic praf de budinca (vanilie)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si branza de vaci:

Pentru inceput pregatim merele. Le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele rase intr-o cratita pe foc mic. Adaugam zaharul si calim merele pana cand se evapora tot sucul. Dam de pe foc si lasam
sa se raceasca apoi adaugam scortisoara macinata si amestecam bine.

Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, vanilia si praful de sare. Adaugam untul topit si framantam pana cand se amesteca ingredientele si rezulta o compozitie nisipoasa.

Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie punem trei sferturi din compozitie si o tasam cu podul palmei.
Deasupra intindem merele calite si racite.

Pentru umplutura de branza mixam untul moale, pana cand devine cremos apoi adaugam zaharul, vanilia si zeama de lamaie si mixam bine. Adaugam ouale, pe rand si mixam dupa fiecare. La final incorporam branza de vaci si
praful de budinca.

Intrindem crema de branza peste mere iar deasupra presaram aluatul ramas.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute, sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Andra_Constantinescu 1

22.05.2017, 10:40

Nici de data aceasta (la picnic) nu m-am săturat de prăjitura asta

La Ancuta 1

22.05.2017, 11:18

Raluca, ma bucur ca ti-a placut

La Ancuta 1

22.05.2017, 11:18

Andra, la urmatoarea intalnire aduc o tava doar pentru tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie