Dovleac umplut cu legume

de mirela0911 in Mancaruri de post, 4 Sep 2016 | 5195 vizualizari

 

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac marisor
  • 1 dovleac mic
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei gras
  • patrunjel verde frunze
  • sare
  • piper dupa gust
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac umplut cu legume:

Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte. 
Ceapa se curata si se taie marunt. 
Dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare. 
Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde apoi se decojesc. Se taie cubulete. Ardeiul gras se taie cubulete mici. 
Ciupercile se spala, se curata si se taie felii subtiri. Uleiul se pune incratita si se lasa sa incinga apoi se pun ciupercile. Se presara sare si se lasa sa se caleasca la foc mic, timp in care vor lasa si apa. Pe rand se adauga apoi ceapa, dovleacul ras, rosiile si ardeiul. Se ondimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa impreuna sa fiarba pentru cateva minute la foc mic si acoperite. La final se adauga patrunjelul tocat marunt, se amesteca si se da deoparte. 
Cele doua jumatati de dovleac se scurg de apa lasata apoi se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei. Se umplu dovlecii cu amestecul de legume, se toarna in vas o cana cu apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand intra usor furculita in dovleac, semn ca acesta s-a gatit. Se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute la cuptor

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc ca atare sau, daca doriti, se poate adauga putina smantana sau chiar cascaval ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Şniţele de soia cu piure şi salată